Gürün’ün 18. ve 19. yüzyıllardaki eşsiz kültürel mirasını günümüze taşıyan “Gürün Şalları” kitabı, okuyucularla buluşmaya hazırlanıyor. Gürün’ün adıyla özdeşleşmiş bu tarihi şalların, dokuma tekniklerinden desen özelliklerine kadar tüm detaylarının ele alındığı eser, Gürün Belediyesi’nin kültür hizmetleri kapsamında yayınlanacak.

Gürün Şalları (3)

Tarihi Miras Yeniden Canlanıyor

Kırıkkale Medya ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercihan Çakmak, Gürün Belediye Başkanı Nami Çiftçi’yi makamında ziyaret ederek kitabın detaylarını paylaştı. Çakmak, Gürün Şalları’nın yıllarca bir şehir efsanesi olarak anlatıldığını, ancak yapılan çalışmalar sonucunda elde edilen bilgi ve belgelerin bu kitap sayesinde kayıt altına alınacağını belirtti. Çakmak, “300 sayfalık bu eserle Gürün’ün kültürel mirası gelecek kuşaklara aktarılacak. Kitapta şal sahipleri ve akademisyenlerle yapılan görüşmelere de yer verdik,” dedi.

Gürün Şalları (1)

“Gürün Şalı Bir Markadır”

Belediye Başkanı Nami Çiftçi, tarihi mirasları korumanın ve geleceğe aktarmanın önemine değinerek, “Gürün Şalı bir markadır, ilçemizin kültürel zenginliklerinden biridir. Bu şallar bir dönem Asya’dan Avrupa’ya uzanan bir dünya markası haline gelmiştir. Böyle bir eseri hemşerilerimize sunmaktan gurur duyuyoruz. Değerli hemşerimiz Ercihan Çakmak’a bu anlamlı çalışması için teşekkür ederim,” ifadelerini kullandı.

Gürün Şalları (2)

Kitap Çalışmalarına Katkıda Bulunun

Kitabın son aşamaya geldiğini belirten Çakmak, şimdiye kadar yaptığı araştırmaların dışında, Gürün Şalları hakkında bilgi veya belgeye sahip olan herkesi kendisiyle iletişime geçmeye davet etti. Bu çağrıyla kitabın daha da zenginleşmesi hedefleniyor.


 

TOGÜ'de 4000 Öğrenciye Afet ve Kızılaycılık Eğitimi TOGÜ'de 4000 Öğrenciye Afet ve Kızılaycılık Eğitimi

Muhabir: Burhan Arar