Diyarbakır'da 21 Ağustos tarihinde ailesinin kayıp duyurusunun ardından günlerce en kapsamlı aramalardan biri yapılan ancak kaybolduktan 18 gün sonra 8 Ekim'de öldürülmüş ve çuvalla ırmağa atılmış halde cesedi bulunan Narin Güran olayı Türkiye'yi derinden sarsmıştı.

Olayla ilgili yürütülen soruşturmada bazı detaylar ortaya çıkarken Narin kaybolduğundan öldürüldüğü ortaya çıkıncaya kadar tüm süreçte olayı yakından takip eden ve gündemde tutmaya çalışan isimlerden biri sanatçı Gülben Ergen oldu. 

Narin Guran Nkzh

Gülben Ergen'in kurucusu ve başkanı olduğu Çocuklar Gülsün Diye Derneği, 53.Anaokulunu 29 Nisan'da Malatya'da açmıştı. Sanatçı Gülben Ergen,  "11 Afet Bölgesinde 11 Anaokulu" projemiz kapsamında Adıyaman'daki 2. toplamda ise 54. Anaokulunu açmak üzere 23 Eylül Pazartesi günü (yarın)  Adıyaman'da olacaklarını duyururken sosyal medya platformu X'te yaptığı paylaşımda Narin Çocuklar Gülsün Diye Anaokulunun temelini bu hafta Diyarbakır' da atacaklarını duyurdu. 

Adıyaman’da iki otomobil çarpıştı: 4 yaralı Adıyaman’da iki otomobil çarpıştı: 4 yaralı

Gülben Ergen (2)

Gülben Ergen X hesabından yaptığı paylaşımda "2019 yılında Özgecan adına açtığımız @CocuklarGulsun Anaokulumuzun ardından 2024 yılında #Narin Çocuklar Gülsün Diye Anaokulumuzun temelini bu hafta Diyarbakır da atacağız. #NarinİçinAdalet" ifadelerini kullandı. 

Muhabir: Mihriban Koçaker