'Gameon Valorant' turnuvası başlıyor 'Gameon Valorant' turnuvası başlıyor

Haziran ayında düzenlenen WWDC 2024 etkinliğinde Apple, iPhone’lar için dikkat çekici bir yeniliği duyurdu. Apple Intelligence adı altında tanıtılan yeni özellik, iPhone kullanıcılarına telefon görüşmelerini kaydetme, yazıya dökme ve hatta özet çıkarma imkanı tanıyacak. Bu yenilik, kullanıcılar tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

Google'dan "Çağrı Notları" Hamlesi
Apple’ın bu yenilikçi hamlesi, Google’ı da harekete geçirdi. X (eski adıyla Twitter) platformunda paylaşılan bilgilere göre, Google "Çağrı Notları" adını verdiği yeni bir yapay zeka özelliği üzerinde çalışıyor. Bu özellik, Android kullanıcılarına telefon görüşmelerini kaydedip yazıya dökme fırsatı sunacak. Özellikle iPhone kullanıcılarının merakla beklediği bu özelliğin Android cihazlarda da yer alacak olması, kullanıcılar arasında heyecan yarattı.

Google’ın Yapay Zeka Üstünlüğü
Her ne kadar Google’ın özelliği iPhone’daki gibi görüşmelerin özetini çıkarma fonksiyonu içermese de, yapay zeka destekli özet çıkarma yeteneğini entegre etmenin Google için zor olmayacağı belirtiliyor. Google, yapay zeka alanındaki deneyimi sayesinde, bu teknolojiyi etkili bir şekilde uygulayabilecek kapasitede. Gemini Nano teknolojisiyle Google Pixel 8 cihazları, gerçek zamanlı konuşmaları kaydedip metne dönüştürebiliyor ve bu işlemi internet bağlantısı olmadan yapabiliyor.

Google Pixel 9 ve Yeni Özellikler
Google'ın geliştirdiği bu yeni özellik, 13 Ağustos’ta tanıtılması beklenen Google Pixel 9 serisi ile kullanıcılarla buluşacak. Ayrıca, mevcut Pixel 8 modellerine de bu özelliğin gelmesi bekleniyor. Bu hamle, Android kullanıcılarının dikkatini çekmekle kalmayıp, telefon teknolojilerindeki rekabeti de daha ileri bir seviyeye taşıyacak.

Muhabir: Burhan Arar/SM