Dünyadaki Mars'ın Gizemi: Eğribucak Köyündeki Oyukta Dileklerinizi Gerçekleştirin

Sivas merkeze sadece 29 kilometre uzaklıkta yer alan Eğribucak köyü, dünyadaki Mars olarak bilinen Sivadokya ile görenleri büyülüyor. Mars'ı andıran kırmızı kayalıklarıyla dikkat çeken bu köy, aynı zamanda gizemli bir oyuğa ev sahipliği yapıyor. Bu oyuğa üç taş atanların dileklerinin kabul olacağına inanılıyor.

Efsane ve Gerçek: Dilek Oyuğunun Sırrı

Kim tarafından ne zaman yapıldığı bilinmeyen bu oyuk, eski zamanlardan beri bir dilek noktası olarak biliniyor. Rivayete göre, buraya gelen kişiler, dilek tutup attıkları üç taşı oyuk içinde tutturabilirlerse dileklerinin gerçekleşeceğine inanıyor. Köy sakinlerinden Hasan Durna, “Burada çok eski bir oyuk var. Mağara devrinden mi Roma döneminden mi kaldığını bilmiyoruz. Bu oyuğun önünden geçen kişi dilek tutup attığı üçtaşı oyuğun içinde tutarsa dileği kabul olurmuş. Dileği gerçekten kabul olan var mı bilmiyoruz” dedi.

Geçmişten Günümüze: Eğribucak’ın Gizemi

Eğribucak köyü Muhtarı Fatih Durna ise, bu oyuğun kim tarafından yapıldığının hala bilinmediğini belirterek, “Eskiden ninelerimiz ve dedelerimiz buradan geçerken dilek tutarak üç taş atarlarmış. Taşlar oyuğun içinde kalırsa dilekleri gerçek oluyormuş. Şimdi de gençlerimiz buraya gelip üç taş atarak dilek tutmaya devam ediyor. Bu oyuk doğal değil, insanlar tarafından oyulmuş ama kim tarafından yapıldığını bilen yok” şeklinde konuştu.

Kaynak: iha