Büyükşehirlerde faaliyet gösteren birçok kebapçı, kırmızı et yerine farklı et türleri kullandığı tespit edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın taklit ve tağşiş yapan firmalar listesine, vatandaşların sıklıkla tercih ettiği kebapçıların da eklenmesi büyük yankı uyandırdı. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde faaliyet gösteren bazı kebapçıların, müşterilerini yanıltarak kırmızı et yerine kanatlı eti, sakatat ve hatta tek tırnaklı hayvanların etini kullandığı tespit edildi.

Listede yer alan kebapçılar arasında:

  • Erzurum Çağ Kebap Özgür Bekmezci: Kanatlı eti kullanımı
  • Kazım Usta Pide Kebap: Kanatlı eti kullanımı
  • Kebap Gıda İnşaat, Kebapçı Murat: Kuzu eti yerine kanatlı eti kullanımı
  • Yeni Kebap 9-Salih Pektaş: Kanatlı eti ve sakatat kullanımı
  • Antep Dürüm Evi-Osman Kehyaoğlu: Kanatlı eti kullanımı
  • Kasap Yusuf-Ufuk Saygı: Kanatlı eti kullanımı
  • Ankara Köfte- Nuh Tosun: Deri dokusu tespiti
  • İsott Kebap Dürüm Evi: Kanatlı eti tespiti

gibi işletmeler bulunuyor.

Ege Bölgesi’nde Deprem: Muğla Sallandı! Ege Bölgesi’nde Deprem: Muğla Sallandı!

Zeytinyağı, peynir ve baharatlarda da sahtekarlık

Bakanlığın yayımladığı listede sadece kebapçılar değil, zeytinyağı, peynir gibi diğer ürünlerde de taklit ve tağşiş yapan firmalar yer alıyor. Ayrıca, Arifoğlu markasının sumak baharatında gıdada kullanılmasına izin verilmeyen bir boya maddesi, Diblong markasının cinsel güç artırıcı ürünlerinde ise ilaç etken maddesi tespit edildi.

Vatandaşları uyarıyoruz:

Tarım ve Orman Bakanlığı, vatandaşları bu tür durumlara karşı dikkatli olmaya ve güvenilir yerlerden alışveriş yapmaya çağırıyor. Bakanlık, tüketicilerin şikayetlerini değerlendirmeye devam edecek ve gerekli tüm yasal işlemleri başlatacak.

Editör: Hami İşler