
Kurban Bayramı'nda etler paylaştırılmaya ve buzluklarda yerini almaya başlayacak. Peki, kurban etini doğru saklıyor musunuz? Kurban eti nasıl saklanmalı? sorularının cevaplarını yazımızda derledik. Bu güzel bayramı sevdiklerimizle birlikte geçirirken, kurban etini saklama, mühürleme ve pişirme işlemlerini de doğru bir şekilde yapmaya özen gösterelim.

Kurban Eti Nasıl Saklanır? Kurban eti kesildiği gün pişirilmemelidir. Bunun yerine en az 12 saat dinlendirilmesi lezzetini artıracaktır. Kurban etinin sıcaklığını düşürmek için ilk 4-5 saat buzdolabında bekletilmelidir. Eğer uzun süre saklanacaksa, uygun boyutlar halinde kesilmeli ve hava almayacak poşetlere konulmalıdır. Kurban etini uzun süre saklamak istiyorsanız, buzdolabının dondurucu bölümünü kullanabilirsiniz. Kurban eti buzdolabının normal kısmında en fazla 5-6 gün saklanabilirken, daha uzun süre saklamak için mutlaka dondurucu kısmı kullanılmalıdır.
