Yemek

Karpuzun Kabuğunu Sakın Çöpe Atmayın! Vücuda Faydaları Saymakla Bitmez

Karpuz kabuklarının faydalarını keşfedin! Cilt bakımından turşuya kadar kullanabileceğiniz birçok tarif ve ipucu. Artık karpuz kabuklarını çöpe atmayacaksınız!

Abone Ol

Yaz aylarında sıkça tüketilen karpuz, %90 oranında su içeriği ve barındırdığı mineraller sayesinde vücuda birçok fayda sağlar. Ancak, karpuzun kabukları da en az içi kadar değerlidir. Bu haberi okuduktan sonra, attığınız tüm karpuz kabukları için pişman olacaksınız. İşte karpuz kabuklarının şoke eden yararları ve kullanımları.

Karpuzun Faydaları Dünyanın her yerinde en çok tüketilen yaz meyvelerinden biri olan karpuz, A ve C vitamini, potasyum, magnezyum gibi mineraller açısından oldukça zengindir. Karpuz kabuğu da insan vücudu için birçok fayda barındırır. Kabukların yeşil ile kırmızı kısımlar arasındaki beyaz bölüm özellikle faydalıdır.

Karpuz Kabuğu ile Yapılabilecekler Meyve kabuklarını atmak yerine doğru şekilde tüketmek ve çeşitli ürünlere dönüştürmek mümkündür. İşte karpuz kabuğundan yapabileceğiniz birkaç tarif:

Karpuz Kabuğu Reçeli Malzemeler: 750 gram karpuz kabuğu, 2 gram karbonat, 500 ml su, 300 gram toz şeker, 2 gram limon tuzu, 4 adet karanfil.

Karpuz kabuklarının yeşil yüzeyini soyun. Soyulmuş kabukları karbonatlı su içinde en az 2 saat bekletin. Kabukları sudan çıkarıp su dolu başka bir tencerede 30 dakika haşlayın. Şerbet için su, şeker, limon tuzu ve karanfili kaynatın. Haşlanmış kabukları şerbete ekleyip 45 dakika daha kaynatın. Reçeli kavanozlara doldurup soğumaya bırakın.

Karpuz Kabuğu Turşusu Karpuz kabuğundan lezzetli ve geri dönüşümlü bir turşu yapabilirsiniz. Yaz boyunca yediğiniz karpuzların kabuklarını atmayıp, turşusunu kurarak kışın da tüketebilirsiniz.

Karpuz Kabuğu Salatası Malzemeler: 1 küçük kase karpuzun beyaz kısmı, 1 domates, 1 salatalık, 1 kuru soğan, 1 yabani semizotu, 1 kırmızı közlenmiş biber, 1 yeşil közlenmiş biber, kaya tuzu, zeytinyağı, limon suyu.

Yapılışı: Karpuz kabuklarının yeşil kısımlarını kesin. Biberleri közleyin. Tüm malzemeleri doğrayın ve karıştırın. Üzerine tuz, zeytinyağı ve limon ekleyin.

Zeytinyağlı Karpuz Kabuğu Malzemeler: 2 dilim karpuz kabuğu, 2 soğan, 1/2 limon, 1 çay kaşığı kakule, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1/4 su bardağı su, 1/4 su bardağı zeytinyağı, tuz.

Yapılışı: Karpuz kabuklarının yeşil kısmını soyun ve doğrayın. Soğanı dik doğrayın, limon kabuğunu kıyın. Tüm malzemeleri tencereye alıp pişirin. Zeytinyağı ve limon suyu ekleyin, kaynatıp soğutun.

Karpuz Kabuğunun İçerikleri ve Faydaları Karpuz kabuğu, sitrülin maddesi sayesinde doğal bir cinsel güçlendiricidir. Ayrıca, ağız içerisindeki çürükleri önler ve diş etlerine masaj yapar. Ciltteki akneleri temizler, yağdan arındırır ve ağız kokusunu giderir. Yüksek antioksidan içeriği ile kan dolaşımını hızlandırır, yaşlanmayı geciktirir ve kanser önleyici özellikler taşır.