Karadeniz bölgesinin geleneksel lezzeti olan karalahana çorbası, bir internet sitesinde yayımlanan "dünyanın en kötü yemekleri" listesinde yedinci sıraya yerleşince sosyal medyada büyük tartışmalara neden oldu. Özellikle Orta ve Doğu Karadeniz kıyı şeridindeki illerde sevilerek tüketilen bu çorba, Ağustos 2023'te Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaretli ürün olarak tescillendi. Karalahana çorbası, yerel mutfağın vazgeçilmez bir parçası olarak kabul ediliyor ve bazı illerde "pancar çorbası" olarak da biliniyor. Bu lezzetli çorba, ana malzeme olarak karalahananın yanı sıra mısır unu, iç yağ, yarma, barbunya, haşlanmış mısır taneleri ve kırmızı biber ile zenginleştiriliyor. Genellikle yanında mısır ekmeği ile servis edilen karalahana çorbası, restoranların ana menülerinde de yer alıyor.
Ordu Zuver Kaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Ünal Baz, dünyanın en kötü yemekleri listesinde bu çorbanın yer almasını üzücü bulduğunu belirtti. Baz, "Gastronomide en iyi ya da en kötü yemek diye bir kavram yoktur, özel yemek vardır" dedi. Giresun'da bir lokanta işleten Mehmet Yavuz ise karalahana çorbasının kötü yemekler listesinde yer almasının aşçılara hakaret olduğunu ifade ederek, çorbanın lokantalarında en çok satılan yemek olduğunu söyledi.
Karadeniz'in geleneksel lezzeti karalahana çorbası, bir internet sitesinde "dünyanın en kötü yemekleri" listesine girmesiyle büyük bir tartışma başlattı.