Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, AK Parti Ordu Milletvekili Mahmut Özer’i Sert Eleştirdi.

Yeni Valiler Kararnamesi Açıklandı Yeni Valiler Kararnamesi Açıklandı

Fındık üreticilerinin yaşadığı sorunlar gündemi meşgul etmeye devam ederken, Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, AK Parti Ordu Milletvekili Mahmut Özer’i sert bir dille eleştirdi. Başkan Akça, "Fındıkçı can çekişiyor, Ordu Milletvekili Tokat’ta domates topluyor" diyerek tepkisini dile getirdi.

Fındık Piyasasında Yangın Var

Fındık piyasası, yevmiyeler, rekolte ve fiyat tartışmalarıyla alev alev yanıyor. Bu tartışmaların ortasında, Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça’dan çok sert açıklamalar geldi. Ordu Gazete’nin haberine göre, Türkiye’nin en büyük Ziraat Odası’nın Başkanı olan Akça, hedefinde isim vermeden AK Parti Ordu Milletvekili Mahmut Özer’i gösterdi.

"Fındığa Sahip Çıkmıyor"

Başkan Akça, Mahmut Özer’in fındığa sahip çıkmadığını ve fındık için mücadele etmediğini belirtti. "Fındıkçı can çekişiyor, Ordu Milletvekili Tokat’ta domates topluyor" şeklinde konuşan Akça, Ordu’nun ana geçim kaynağının fındık olduğunu vurguladı. “Bu mücadelemizde Ordu Milletvekillerinden birini yanımızda göremiyoruz. Fındığa sahip çıkmayacak da neye sahip çıkacaksın? Burası Ordu, siz Ordu milletvekilisiniz. Çifti, ihracatçı, tüccar, Ordulunun geçim kaynağı fındıktır. Ordu Milletvekiliyseniz fındık için mücadele edeceksiniz. Fındıkla alakalı toplantılar oluyor, orada yoksunuz. Ankara’da fındıkla alakalı toplantılar oluyor, orada yoksunuz. Siz ne zaman Orduluların yanında olacaksınız?” dedi.

TBMM’de Görüşme Krizi

Başkan Akça, Ankara’daki temasları sırasında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) de gittiğini belirtti. “Meclisin koridorunda Mahmut Bey’in danışmanı beni gördü ve ‘Başkanım bize neden uğramıyorsunuz, Mahmut Bey’i de ziyaret ediniz’ dedi. Ben de Mahmut Özer’in odasına gittim. Telefon görüşmesi olduğunu, bitince görüşebileceğimi söylediler. Az sonra içeriden danışmanı çıktı ve ‘Mahmut Bey sizinle görüşmek istemiyor’ dedi” şeklinde konuştu.

Destek Olanlara Teşekkür

Atakan Akça, fındıkla ilgili mücadele eden iktidar ve muhalefet milletvekillerine teşekkür ettiğini de belirtti. Akça, fındık üreticilerinin yanında olan tüm milletvekillerine minnettar olduklarını ifade etti.

Muhabir: Mihriban Koçaker