Türkiye A Millî Kadın Voleybol Takımı, FIVB Voleybol Milletler Ligi'nin sekizinci maçında Amerika Birleşik Devletleri ile karşı karşıya geldi. Büyük bir heyecanla izlenen maçı Filenin Sultanları setlerde 3-2 kazanarak ikinci etabı namağlup tamamladı.

İzmir Marşı ve Tokat Turizm Otobüsü Tartışması
Maç sonrasında bir sosyal medya kullanıcısı, "İzmir marşını tüm dünyaya dinlettiler, inşallah bu sefer Tokat turizm otobüsü ile ülkeye getirmezler" şeklinde bir paylaşım yaptı. Bu paylaşıma eleştiriler gecikmedi.Tk1 Tokat Haber

Gazeteci Dursun Ekrem Er'den Sert Tepki
Gazeteci Dursun Ekrem Er, bu paylaşıma sert bir yanıt verdi. Er, "Umarım Tokat'taki taşımacılık yapan otobüs firmalarını kullanırlar. Sandığınızın aksine Tokat'ın tüm otobüs firmaları 5 yıldızlı hizmet veren prestijli kurumlardır. Bence ne Tokat'ı, ne de bir başka Anadolu şehrini aşağılama gayretiyle meşhur olmaya çalışmayın. Sizi bu paylaşımınızdan dolayı tüm Tokatlılar adına kınıyorum!" ifadelerini kullandı.Tk2 Tokat Haber

Tokatlılardan Tepki
Tokatlılar, sosyal medyada yapılan bu aşağılayıcı paylaşımı kınayarak Tokat'ın prestijini savundu. Anadolu şehirlerinin bu tür küçük düşürücü yorumlara karşı tepki gösterildi.

Anadolu'nun Gururu: Tokat
Tokat ve diğer Anadolu şehirleri, tarihleri, kültürleri ve misafirperverlikleriyle öne çıkan bölgelerimizdir. Bu şehirler, Türkiye'nin önemli değerlerini barındırmakta ve her alanda gelişim göstermektedir. Tokat'ın ve diğer Anadolu şehirlerinin aşağılanması, bölge halkı tarafından kabul edilemez. 

Tokat Gelişime Açık Bir Kent Tokat Gelişime Açık Bir Kent

 

Muhabir: Mihriban Koçaker