Bu hafif ve leziz tarifimiz, yaz aylarının kavurucu sıcaklarında serinlemenize yardımcı olacak. Enfes tadı ve kolay yapılışı ile herkesi büyüleyecek bu dondurma tarifi, hem çocuklarınızın hem de misafirlerinizin gözdesi olacak.
Malzemeler:
- 2 su bardağı tam yağlı süt (200ml bardakla ölçün)
- 1 su bardağı toz şeker (200ml bardakla ölçün)
- 2 dolu tatlı kaşığı nişasta (mısır ya da buğday fark etmez)
- 1 çay kaşığı vanilin
- 1 paket 140 gram vanilinli toz pasta kreması
Yapılışı:
Uygun bir tencereye süt, nişasta ve şekeri alın ve karıştırın. Ocağa alıp orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin.
Kıvamını bulan karışıma vanilini ekleyin ve karıştırarak pişirmeye devam edin.
Karışım kaynamaya başladıktan sonra 3-4 dakika daha pişirin ve ocağı kapatın. Karışımı, üzerinin kabuk tutmaması için sürekli karıştırarak soğutun. İpucu: Karışımı hızlıca soğutmak için tencereyi içinde soğuk su olan bir kaba oturtabilirsiniz.
Soğuyan karışıma pasta kremasını ekleyin ve çırpıcı ile yüksek devirde köpürüp kabarıncaya kadar çırpın. Bu işlem yaklaşık 3 dakika sürer.
Karışımı 1 litrelik bir kaba dökün ve üzerini düzeltin. Kapağını kapattıktan sonra buzdolabının dondurucu bölümünde en az 8 saat bekletin.
Tamamen donmuş olan dondurmanızı çıkarın ve ister külahta ister kuplarda servis edin.
Bu muhteşem dondurma tarifi, sıcak yaz günlerinde tatlı bir kaçamak yapmak isteyen herkes için ideal. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!