Konya’nın Kulu ilçesi yakınlarında meydana gelen trafik kazası, Erbaa’dan Ankara’ya giden bir aileyi derinden sarstı. Kaza, Konya-Kırıkkale Karayolu’nun 180. kilometresinde, yol kenarında mola veren minibüse bir tırın çarpması sonucu gerçekleşti. Kazada, 1 kişi hayatını kaybederken, 5 kişi yaralandı. Olay, hem Tokat Erbaa halkını hem de gurbetçi aileyi yakından tanıyanları yasa boğdu.

Kaza Nasıl Meydana Geldi?

Olay, 16 ET 606 plakalı tırın sürücüsünün, yol kenarında park halinde bulunan E.Ö. idaresindeki yabancı plakalı minibüse arkadan çarpması sonucu meydana geldi. Kaza sırasında minibüste bulunan anne N.Ö., olay yerinde hayatını kaybetti. Minibüsü kullanan baba E.Ö., çiftin üçüz çocukları N.Ş. (4), A.Ö. (4) ve E.Ş.A.Ö. (4) ile diğer bir akraba A.M.H.Ö. yaralandı. Kazanın ardından olay yerine sağlık ekipleri, jandarma ve polis sevk edildi. Yaralılar, Kulu Bölge Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumu ağır olan iki çocuk, kaza yerinden hava ambulansı ile Ankara ve Konya’daki hastanelere sevk edildi.

A W270644 01

Ailenin Seyahat Rotası ve Kazanın Sebebi

Kazanın, ailenin Tokat’ın Erbaa ilçesindeki Alacabal Mahallesi’nde gerçekleştirdikleri aile ziyareti dönüşünde yaşandığı öğrenildi. Ankara’nın Haymana ilçesine gitmek üzere yola çıkan aile, mola vermek için minibüsü yol kenarına park etti. Ancak, sürücüsü ve plakası henüz belirlenemeyen tır, iddiaya göre dikkatsizlik sonucu minibüse arkadan çarptı. Kazanın ardından savcılık tarafından tahkikat başlatıldı.

Anne Nurdan Özkan'ın Cenazesi Erbaa'ya Gönderildi

Kazada hayatını kaybeden anne Nurdan Özkan’ın cenazesi, Ankara Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’ndan alındıktan sonra memleketi Tokat’ın Erbaa ilçesine gönderildi.  Kazadan yaralı olarak kurtulan çocukların tedavileri ise hastanelerde sürüyor.

Merkür Jet Erbaaspor’da Nefesler Tutuldu Merkür Jet Erbaaspor’da Nefesler Tutuldu

Kaza ile ilgili tahkikat başlatıldı.

A W270644 03

Muhabir: Burhan Arar