Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 7-8 Temmuz saat 06.00 ile 8 Temmuz saat 06.00 arasındaki gerçekleşen toplam yağış rakamlarını açıkladı.  Geçtiğimiz gün Yeşilyurt ilçesinde metrekareye aldığı 42,0 kilo yağışla Türkiye'de en çok yağış alan ilk 5 il içine giren Tokat'ta yağışlar sürüyor. 

Hortum dehşeti: Denizden geldi sahilde çatıları uçurdu! Hortum dehşeti: Denizden geldi sahilde çatıları uçurdu!

Tokat Habererbaa Gökal

7 Temmuz tarihli yağış miktarları verilerinde  Erbaa'nın Gökal beldesi metrekareye 20,7 kilo yağış aldı. Niksar Çamiçi Yaylası 19,0, Merkez Avlunlar 17,9, Ballıca Köyü 14,1 kilo yağış aldı. Veriler güncellendi. 8 Temmuz tarihli verilerde de Erbaa Gökal Beldesi Tokat ilçeleri arasında metrekareye 33,4 kilo yağışla öne çıktı. Niksar Çamişi ise metrekareye 5,9 kilo yağış aldı. 
Tokat Habersamsun1Samsun ve Ordu'da sel yaşandı
Turuncu uyarının verildiği Samsun ve Ordu'da ise suya doyan toprak nedeniyle sel ve su baskınları yaşandı. MGM verilerine göre Türkiye'de son 24 saatte en çok yağış Ordu'nun İkizce ilçesine yağdı. İkizce'nin yanı sıra Samsun'un Salıpazarı ilçesinde metre kareye 155 kilo yağış düşerken yine Samsun'un Terme ilçesinde metrekareye 108 kilo ve Çarşamba ilçesinde ise metre kareye 103,5 kilo yağış düştü.

Muhabir: Mihriban Koçaker