Biyopsi ile erken tanı, tiroit kanserinde hayat kurtarıyor Biyopsi ile erken tanı, tiroit kanserinde hayat kurtarıyor

Dondurulmuş gıdaları alışverişin hangi zaman diliminde almak doğru olur? Muhafaza koşulları ne olmalı. Marketten dondurulmuş gıda alırken bu kurallarda dikkat etmek sağlığımız açısından önemli.

Dondurulmuş gıda alırken ambalajın bütünlüğüne, son kullanım tarihine ve gıdanın görünümüne dikkat etmelisin. Ayrıca, dondurucunun sıcaklığının -18°C veya daha düşük olduğundan emin olmak önemli. Alışveriş yaparken hangi gıdaların besin değerlerini koruduğunu ve en iyi saklama koşullarını da göz önünde bulundurmalısın.

Dondurulmuş gıda saklama koşulları arasında, gıdaların -18°C veya daha düşük sıcaklıkta tutulması, hava geçirmeyen ambalajlarda saklanması ve etiket bilgilerine dikkat edilmesi yer alır. Ayrıca, gıdaları mümkün olduğunca düz bir şekilde yerleştirmek ve düzenli olarak kontrol ederek, herhangi bir erime veya bozulma belirtisi olup olmadığını gözlemlemek de önemlidir.

Alışveriş yaparken dondurulmuş gıdayı en son alman en iyisi. Bu şekilde, diğer ürünlerle etkileşimde bulunmadan en uzun süre soğuk kalmasını sağlarsın. Dondurulmuş gıdaları alışveriş sepetinin en üstüne koyarak diğer ürünlerden uzak tutmak da faydalı olacaktır. Ayrıca, alışveriş sonrası dondurulmuş gıdaları mümkün olan en kısa sürede evine götürmek, kalitelerini korumalarına yardımcı olur.

Muhabir: Mihriban Koçaker