Necip köyünde düzenlenen programa Tokat Valisi Abdullah Köklü, Milletvekili Cüneyt Aldemir, Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, dekanlar, diş hekimlerimiz ve vatandaşlar katıldı.

Annelerin emzirme kaygısı psikolojik destekle azaltılabiliyor Annelerin emzirme kaygısı psikolojik destekle azaltılabiliyor

Sosyal Sorumluluk, Gönüllülük ve Toplumsal Katkı Koordinatörü Doç. Dr. Tuba Karabey “Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Yılmaz’ın öncülüğü ve destekleri ile üniversitemizin malzeme ve ekipmanları ve bilimsel bilgi tabanındaki akademik gücünden sosyal, sorumluluk, gönüllülük ve toplumsal katkı faaliyetleri noktasında aktif olarak yararlanıyoruz” dedi.

Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz ise projenin sadece Necip köyü ile sınırlı kalmayacağını diğer köylere de ulaşarak daha geniş bir kesime hizmet verileceğini söyledi.

Milletvekili Cüneyt Aldemir de ağız ve diş sağlığının önemine değindi. Gaziosmanpaşa Üniversitesinin toplum sağlığına önemli hizmetlerinin olduğunu vurgulayan Aldemir, sağlığa erişim imkanı kısıtlı olan bireylere bu kapsamda ulaşıldığını ifade etti. 

Son olarak bir konuşmaya Vali Abdullah Köklü, üniversitelerin bulunduğu kentlerin öncü kurumlarından olduğunu ifade ederek Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nin bu bağlamda oldukça önemli işler yaptığını söyledi. Valimiz, Üniversitemizin topluma yüksek katkı sağladığını belirterek Rektörümüze ve akademisyenlerimize teşekkür etti.

“Ağız ve Diş Sağlığına Engelsiz Erişim: Üniversitemizden Köylerimize Diş Sağlığı İçin Mobil Çözüm” projesi programı diş muayeneleri ve taramalar ile devam etti.

Muhabir: Mihriban Koçaker