Büyük Önder Atatürk'ün Ordu'ya gelişinin 100. yıl dönümü kutlandı Büyük Önder Atatürk'ün Ordu'ya gelişinin 100. yıl dönümü kutlandı

Ankara'da Kara Harp Okulu'nda Teğmen Ebru Eroğlu, İstanbul'da Deniz Harp Okulu'nda Teğmen Şeyda Yıldırım ve Hava Harp Okulu'nda Teğmen İkra Kuyumcu dönemlerini birinci bitirdi. Birinciler, diplomalarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan aldı.
Teğmen3HAVA HARP OKULU DİPLOMA TÖRENİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14'ü misafir ülkelerden olmak üzere 198 öğrencinin mezuniyet sevinci yaşadığı Millî Savunma Üniversitesi Hava Harp Okulu Komutanlığı Diploma ve Sancak Devir Teslim Töreni’ndeki konuşmasına katılımcıları selamlayarak başlayarak, bu ay başta Zafer Bayramı olmak üzere askerî başarıları kutlarken, diğer taraftan Harp Okullarının diploma ve sancak devir törenlerini gerçekleştirdiklerini söyledi.
Teğmen2DENİZ HARP OKULU DİPLOMA TÖRENİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millî Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni’nde yaptığı konuşmada ise "251 yıldır iftihar vesilemiz olan köklü bir kurumun mensubu olmaktan ne kadar kıvanç duysanız azdır. Bahriyeli olmanın, böyle güzide bir eğitim kurumunda eğitim görmenin aynı zamanda ciddi sorumlulukları da beraberinde getirdiğini unutmayınız. Askerlik mesleğinin çeşitli kademelerinde hizmet ederken bu çatı altında kazandığınız bilgi, disiplin ve değerler sizin her zaman rehberiniz olacaktır. Vatanımıza, milletimize, devletimize karşı görevlerinizi en güzel şekilde yerine getireceksiniz. Gerekirse bu uğurda tıpkı kahraman ecdadımız gibi şairin ifadesiyle anadan, yardan, serden geçecek, korkusuzca şehadete yürüyeceksiniz. Türkiye'yi yüceltmek, Mavi Vatan’daki hak ve hukukumuzu korumak için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacaksınız. Üzerinizdeki o ak üniformayı hiçbir leke bulaştırmadan şanla, şerefle ömür boyu taşıyacaksınız. Ben bu kararlılığı, bu yiğitliği ve inanmışlığı şu an karşımdaki tabloda görüyorum" diye konuştu. 
Teğmen1KARA HARP OKULU DİPLOMA TÖRENİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kara Harp Okulumuzdan bu yıl 72'si dünyanın 14 farklı ülkesinden gelen misafirlerimiz olmak üzere toplam 989 öğrencimiz mezun oldu. Diplomalarını alarak ordumuzun saflarına katılan her bir teğmenimizi tebrik ediyor, tek tek alınlarından öpüyorum. Kara Harp Okulumuzdan son 8 yılda 3 bin 912'si Türk, 504'ü misafir toplam 4 bin 416 evladımızı mezun ettik. Yine bu dönemde SUTASAK eğitimlerini tamamlayan 141'i yabancı 9 bin 909 kardeşimiz Kara Harp Okulundan mezun oldu" dedi. 

Muhabir: Mihriban Koçaker