Bu sabah saat 07.14'te deprem haberleri gündeme damgasını vurdu. Kandilli Rasathanesi ve AFAD’ın raporları arasında çelişkili bilgiler dikkat çekti. Tokat’ın Sulusaray ilçesinde mi, yoksa Yozgat’ın Kadışehri ilçesinde mi deprem oldu?

D E P R E M

Kandilli Rasathanesi'ne Göre Deprem Tokat'ta

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi’ne göre, 20 Eylül 2024 saat 07.14’te Tokat’ın Sulusaray ilçesinde 3.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin merkez üssü Sulusaray’ın Tekkeyeni bölgesi olarak kaydedildi ve yerin 8 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Paniğe neden olan deprem sonrasında yetkililer herhangi bir olumsuz durum bildirilmediğini açıkladı.D E P R E M2

Yavuz Ağıralioğlu’nun Yeni Partisinde Tokat'tan sürpriz isim Yavuz Ağıralioğlu’nun Yeni Partisinde Tokat'tan sürpriz isim

AFAD Raporu: Deprem Yozgat'ta

AFAD ise depremin Yozgat’ın Kadışehri ilçesinde meydana geldiğini bildirdi. AFAD’ın verilerine göre deprem 2.9 büyüklüğünde ve 7.05 kilometre derinlikte gerçekleşti. Bu farklılık, her iki raporun kamuoyunda kafa karışıklığına neden olmasına yol açtı.

Daha Büyük Depremler Olabilir mi?

Dersim’de yaşanan son depremin ardından uzmanlar, benzer bölgelerdeki deprem riskine karşı uyarılarda bulundu. Bu tür küçük depremler, daha büyük sarsıntıların habercisi olabilir mi sorusu gündemde. Uzmanlar, vatandaşların her zaman hazırlıklı olmasının önemini vurguluyor.

 

 
 

Muhabir: Burhan Arar