Ticaret Bakanlığınca 2023 Yılında otomotiv, emlak ve gıda sektörleri ile fahiş fiyat ve stokçuluk denetimleri kapsamında 18 bin 780 denetim gerçekleştirilerek, 602.225.881 TL idari para cezası uygulandı. 

Tokat Habergıda4

Bakanlık denetimlerini sürdürürken yerel belediyeler de fiyat, hijyen, son tüketim tarihi ve ruhsat denetimlerine devam ediyor. Tokat Belediyesi Gıda Teknikerleri eşliğinde Zabıta Müdürlüğü ekipleri sahada. Gıda işletmeleri ve marketlerde; Fiyat, Hijyen, Son tüketim tarihi ve Ruhsat denetimlerine devam ediyor. 

Tokat'ta gönül bağları Bağbozumu şenliğinde pekişiyor Tokat'ta gönül bağları Bağbozumu şenliğinde pekişiyor

Tokat Habergıda3

Tokat'ta gıda işletmeleri ve marketlerde denetimler sürüyor ancak vatandaşın şikayetleri dikkat çekiyor. Tokat Belediyesi yaptığı gıda denetimlerini sosyal medyadan paylaşıyor. Bu paylaşımlara gelen yorumlarda kimi fiyatlara isyan ediyor kimi aldığı üründen çıkan iplik ve benzeri cisimlerden dert yanıyor.

Tokat Habergıda6

Kimi ise helvadan pişmaniye çıktığını öne sürüyor. Peki Belediye ekipleri denetimlerinde bu kuralları ihlal eden gıda işletmeleri ve market tespit ediyor mu? Ceza-i işlem uygulanıyor mu? Vatandaş bunu da sorguluyor.  

Muhabir: Mihriban Koçaker