Bazı tatlar vardır ki bizi çocukluğumuza geri götürür, anne kurabiyesi işte tam da bu lezzetlerden biridir. Peki, bu eşsiz lezzeti evde nasıl hazırlayabilirsiniz? İşte, dışı kıyır kıyır, içi ise yumuşacık bir kek kıvamında olan bu efsanevi kurabiyenin püf noktalarıyla birlikte tarifi.
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 4-5 su bardağı un
Üzeri için:
- 1 yumurtanın sarısı
- Serpilecek miktarında şeker
Yapılışı:
- Öncelikle, yoğurdu, şekeri, sıvı yağı ve karbonatı geniş bir karıştırma kabına alın. İyice karıştırdıktan sonra unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan cıvıklıkta bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurunuzun kıvamı çok önemlidir, bu yüzden unu kontrollü bir şekilde eklemekte fayda var.
- Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar kopartıp yuvarlayın. Hazırladığınız hamur parçalarını aralıklı olarak tepsiye dizin.
- Yuvarlak hamur parçalarının üzerine yumurta sarısı sürün ve hemen ardından şeker serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 150 derece fırında hamurların içi güzelce çekilene kadar, yaklaşık olarak 25-30 dakika, pişirin.
Editör: Haber Merkezi