Sağlıklı bir atıştırmalık olarak kabul edilmesi gereken hurma, tam bir vitamin ve mineral deposu.
Şekerin yerine geçen hurma, lifli yapısı ve sayısız faydası ile artık sadece Ramazan'da tüketilmiyor. Bağırsaklardan hafızaya kadar pek çok faydası olan hurma, B vitamini deposudur. Kansızlığa karşı direnç sağlarken enerji verir ve yorgunluğu azaltmaya yardımcıdır. Hurma, vücudumuz için gerekli C vitamini sayesinde de mikroplarla savaşır ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
Cilt yaralarına iyi geliyor
Antioksidan içeriği hücrelerin yenilenmesini sağlar. Bu sayede dokusu yenilenen cilt daha genç bir görünüme kavuşur. B vitamininden de zengin olan hurma, bu özelliğiyle cilt üzerinde oluşan tahriş ve yaraların hızla iyileşmesinde yararlı olur.
Hafızayı Güçlendirir
A ve B vitamininden zengin olması ve içerdiği yüksek miktardaki magnezyum sayesinde hafızanın güçlenmesini destekler.
Yüksek Lifle Güçlü Bağırsaklar
100 gramında 6,7 gram lif içeren hurma, yüksek lifli meyvelerin başında geliyor. Lifli yiyeceklerden zengin beslenmek de bağırsak fonksiyonlarının düzenlenmesinde etkilidir.
Hurma, Kansızlık Riskini Düşürür
Hurmanın düzenli tüketimi, kansızlık riskini de düşürür. İçeriğindeki demir, kan hücrelerinde bulunan hemoglobin sentezini artırır.
Strese ve yorgunluğa da iyi geliyor
İçerisinde bulunan yüksek miktarda B6 vitamini ve magnezyumun sinir sistemini güçlendirdiği için strese karşı hurma tüketilmesi öneriliyor. Yorgunluğa da hurma iyi geliyor. Hurmadaki yüksek enerji miktarı kilo sorunu yaşayan kişilerin kilo almasını kolaylaştırır. Gelişme çağındaki çocuklar için de hurma sağlıklı bir enerji kaynağıdır.
Saçların sağlıklı gelişmesini sağlar
100 gram hurma, günlük alınması gereken demir miktarının %5’ini karşılar. Aynı miktardaki hurmanın sağlayacağı B vitamini ise günlük önerilen miktarın %12’sine denk gelir. Demir ve B vitamini, saç derisinin sağlığını koruyan ve saç uzamasını destekleyen mineraller arasında yer alır.
4 adet hurma, 1 porsiyon meyve ile eşdeğer olup ortalama 60 kaloridir.