OBAM’da hazırlanan 2 bin kalem kutu öğrencilere dağıtılacak OBAM’da hazırlanan 2 bin kalem kutu öğrencilere dağıtılacak

CHP'nin Ankara’da Meclis yanındaki Milli Egemenlik Parkı’nda başlattığı Eğitim Maratonu sonlandı. 24 saat boyunca, yüze yakın konuk ile eğitim gündemini konuşuldu.

Akademisyenler, uzmanlar, sendika yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, genel başkan yardımcıları ve milletvekillerinin katılımıyla gerçekleşen Eğitim Maratonu’nun açılışını CHP Genel Başkanı Özgür Özel yaptı.

Eğitim Maratonu'nun sona ermesinin ardından Tokat'ta CHP Tokat İl Başkanlığı tarafından bir basın açıklaması düzenlendi. İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz burada yaptığı açıklamada; ilk kez yapılan Eğitim Maratonu’ndan elde edilen sonuçları paylaştı.

LAİK BİLİMSEL EĞİTİM HAKTIR

Çağdaş Kurtgöz, "22 yıllık AKP iktidarının eğitim sistemimizde yarattığı tahribatı gerek sokaklarda gerek Meclis’te gerek yargı yoluyla, olduğumuz her yerde dile getirmeye ve mücadele etmeye devam edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, eğitim mücadelemiz dün ve bugün olduğu gibi yarın da devam edecektir. Çocuklarımızı ve gençlerimizi AKP’nin karanlığına teslim etmeyeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, “Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder.” Laik, bilimsel, nitelikli, demokratik, kapsayıcı ve kamusal eğitim haktır!" ifadelerini kullandı. 

Muhabir: Mihriban Koçaker