Türkiye, yeni sezonda 300 bin tonun üzerinde fındık ihraç etmeyi hedefliyor Türkiye, yeni sezonda 300 bin tonun üzerinde fındık ihraç etmeyi hedefliyor

Cumhuriyet Halk Partisi Tokat İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz, Tokat'taki Kurbanlık Hayvan Pazarı'nı ziyaret etti. Ziyaret sonrasında yapılan basın açıklamasında Başkan Kurtgöz, halkımızın bu yıl kurban kesme konusundaki güçlüklerine dikkat çekti. 
Hükümet vatandaşa ekonomik destek sağlasın
CHP Tokat İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da kurbanlık hayvan fiyatlarının arttığını gözlemledik. Asgari ücretle geçinen vatandaşlarımızın ve emeklilerin, kurban kesme geleneklerini sürdürmekte zorlandıklarını biliyoruz. Bu durum, toplumsal bir geleneğin sürdürülmesini engelleyen bir faktör haline gelmiştir. Öte yandan, besicilerimizin de haklı talepleri bulunmaktadır. Yem fiyatlarının sürekli artması, kurbanlık hayvanların bakım maliyetlerini artırmaktadır. Bu durum, besicilerimizin geçimini sağlama mücadelesini daha da zorlaştırmaktadır. Kurban kesmek, bizim için sadece dini bir vecibe değil, aynı zamanda toplumsal bir dayanışma ve paylaşma ritüelidir. Ancak ekonomik zorluklar nedeniyle bu geleneği sürdürmek giderek daha da güç hale gelmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, hükümetin bu konuda daha duyarlı olması ve vatandaşlarımızın ekonomik olarak desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz. Hem besicilerimize hem de kurban kesmek isteyen vatandaşlarımıza yönelik adil ve sürdürülebilir çözümler üretilmelidir" diye konuştu.

Muhabir: Mihriban Koçaker