İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Telegram ve Discord gibi sosyal medya platformlarında aktif olan C31K isimli grubun iki yöneticisinin yakalandığını duyurdu. "Hz. Ebu Cehil" takma adıyla bilinen E.K. Zile'de ve "Arda Bateman" olarak bilinen A.T., emniyet güçleri tarafından gözaltına alındı.

Bakan Yerlikaya'nın paylaşımına Gülben Ergen'den Narin mesajı Bakan Yerlikaya'nın paylaşımına Gülben Ergen'den Narin mesajı

Bakan Yerlikaya’nın açıklamasına göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen operasyonla, Zile İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından "Hz. Ebu Cehil" takma adını kullanan E.K. isimli çocuk gözaltına alındı. Aynı operasyon kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü de "Arda Bateman" lakabını kullanan A.T. isimli çocuğu gözaltına aldı.

Her iki zanlının ifadeleri, psikolog eşliğinde Cumhuriyet Savcısı tarafından alınacak. Yerlikaya, toplumun huzur ve güvenliği için çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirterek, "Başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere toplumumuzu sapkın düşünceleriyle zehirlemeye çalışanlara karşı mücadelemiz sürecek. Siber dünyanın neresine saklanırsanız saklanın, siber devriyelerimiz sizi bulup adalete teslim edecek" dedi.

Bakan, cinsel istismar ve kadına şiddet gibi suçlarla mücadelede kararlı olduklarını vurgulayarak, "Bu sapkın düşünce akımları nedeniyle kaybedecek tek bir çocuğumuz, gencimiz yoktur" ifadelerini kullandı. İçişleri Bakanlığı'nın 600 bin personelle huzur ve güvenliği sağlamaya devam edeceğini belirtti.

Kaynak: Bültenler