Kuzey Avrupa’yı yok olmaktan kurtaran patatesin hikayesini mutlaka bilirsiniz. Biz size patates salatasının bilenmeyenini anlatacağız. Hazırlaması oldukça kolay ve pratik olan patates salatası, ana yemeklerin yanında, kahvaltıda veya atıştırmalık olarak sunulabilir.
Malzemeler:
5-6 adet orta boy patates
1 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
İsteğe bağlı: 1/2 çay kaşığı pul biber
Yapılışı:
Patatesleri yıkayıp, kabuklarıyla birlikte haşlayın.
Haşlanan patateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın.
Soğanı ince ince doğrayın.
Maydanozu yıkayıp, ince ince kıyın.
Bir kapta patates, soğan, maydanoz, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırın.
İsteğe bağlı olarak pul biber ekleyin.
Servis edin.
Püf noktaları:
Patatesleri haşlarken, yumuşak ama ezilmesin.
Sosu ılıkken patateslere eklerseniz, sosu daha iyi çekecektir.
Patatesleri karıştırırken çok fazla dağıtmamaya dikkat edin.
Değişik tarifler:
Patates salatasına haşlanmış yumurta, kornişon turşu, havuç, yeşil bezelye gibi malzemeler ekleyerek farklı lezzetler elde edebilirsiniz.
Mayonez ile hazırlamak isterseniz, 1 su bardağı mayonez, 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 çay kaşığı tuz ve karabiberi karıştırarak sos hazırlayabilirsiniz.
Zeytinyağı yerine mısır özü yağı veya ayçiçek yağı kullanabilirsiniz.
Pul biber yerine kırmızı biber salçası ekleyebilirsiniz.