Tarihten bu yana Türklerin vazgeçilmez damak tatları arasında yer alan Türk kahvesi Bayramı’nın olmazsa olmazları arasında yerini alırken kahve satışlarının yapıldığı iş yerlerinde de yoğunluk yaşanıyor.

Osmanlı döneminden günümüze kadar uzanan kahve kültürü günümüzde vazgeçilmez bir lezzet haline geldi. Yörelere göre farklı tatlar oluşturan bu lezzet, Türkiye’de yetişmeyen bir ürün olduğu halde pişirme yöntemiyle dünyaca meşhur. Kurban Bayramı için çarşı pazara çıkan vatandaşlar gelen misafirleri içinde ikram adına kahve almayı ihmal etmiyor. Kahve satışlarının yapıldığı noktalarda taze kavrulmuş kahve kokuları çevreyi sararken esnafta siparişleri yetiştirmek için çalışıyor.Dükkanında kahve satışı yapan Emre Can Kahraman" Bayramın olmazsa olmazı kahvedir.Türk kahvesi için 'bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı var' derler. Vatandaşlarımız da her bayram olduğu gibi bu bayram da Türk kahvesine ilgi gösteriyor. Eskiden beri bir kültür olarak devam eden Türk kahvesi yeni kuşak tarafından da sevilerek tüketiliyor.Türk kahvesinin ağrı kesici özelliği vardır. Metabolizmayı hızlandırıp, sindirim sistemini düzenliyor. Beyin yorgunluğunu önleyen Türk kahvesi zihnimizi boşaltmak veya stresten uzak durmak isteyenler tarafından da sık olarak tercih ediliyor"dedi.

Yemen Kahvesi mi? Türk Kahvesi mi? sorusuna ise Emre Can Kahraman"Kesinlikle Türk Kahvesi. Türk Kahvesi burada işlenir burada üretilir ve yine kavrumu burada yapılır. Bizim damak tadımıza ise daha uygundur"dedi.

GENELDE SADE TÜKETİLİYOR
Emre Can Kahraman "Kurban Bayramı öncesi taze kavrulmuş kahve satışlarımız başladı. Sadece orta kavrulmuş Türk kahvesi satıyoruz. Kahvelerimiz Yurt dışından geliyor. Fiyatı 250 tl. Şu anda rağbet görüyor. İl dışından gelen müşterilerimiz ailelerine götürmek için kiloluk kahveler alıyorlar,onlar tercih ediyorlar genelde. İyi bir kahver renginden belli olur, kavrumundan belli olur çekildiği anda kokusundan belli olur. Yapımının farklı detayları var. Tercih ettiğimiz kahve sacda odun ateşine kavurduğumuz kahvelerdir. Genelde sade tüketiliyor, sade tüketilmesi gerekiyor. Sade tüketilmesi ise kültürümüzle alakalı"ifadelerine yer verdi.

HABER: Hami İşler

Editör: Haber Merkezi