Erzurum-Bayburt sınırında 2012 yılında yapımına başlanan Kop Tüneli, 12 yıldır tamamlanmayı bekliyor. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından temeli atılan ve üç yıl içinde bitirilmesi vaat edilen tünelin çalışmaları, Bayburt Group tarafından yürütülüyor. Ancak, yıllar geçmesine rağmen tünelin tamamlanma tarihi hâlâ belirsiz. Vatandaşlar, tünelin sorumlusu olan firmaya tepkilerini dile getirirken, tünelin akıbeti konusunda ümitsizlik hâkim.

A W278696 02

Çamlıbel Tüneli: Tokat’ın Hayali Bile Olmayan Gerçek

Tokat ve Sivas illeri arasındaki Çamlıbel Tepesi, özellikle kış aylarında sürücülerin kabusu olmaya devam ediyor. Her kar yağışında kapanan yol, ulaşımı engelleyerek ciddi riskler ve kazalarla sonuçlanıyor. Tokatlılar, yıllardır bekledikleri Çamlıbel Tüneli'nin yapımına henüz başlanmamasından dolayı büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor. Bayburt’un 12 yıldır bitmeyen tünelinin aksine, Tokat’ta tünel hayali bile kurulamıyor.

Camlibel Gecidi Gecit Vermedi 1420562711 6671

Bayburt Halkının Tepkisi: “Biz de Vatandaşız!”

Bayburtlu Hacı Bayram Yılmaz, tünelin bitmemesi konusunda tepkisini şu sözlerle dile getiriyor: “Bayburt bu memleketin bir parçası değil mi? 12 yıldır bitmeyen Kop Tüneli ne zaman bitecek? Bizi istemiyorlarsa, başka yere bağlasınlar. Tünelin bitmemesi bizlere maliyet oluşturuyor, esnaflar olarak da mağduruz. Artık Kop Tüneli'ni bitirmelerini istiyoruz.”

800X480 1574921328591

Tokatlılar: “Bizim Tünelimiz Bile Yok!”

Tokat’ta ise vatandaşlar, Çamlıbel Tüneli'nin inşa edilmemesi nedeniyle her kış mevsiminde büyük sıkıntılar yaşıyor. Kış aylarında sık sık kapanan Çamlıbel Tepesi, Tokat ve Sivas illeri arasında tehlikeli bir geçit haline geliyor. Tokatlılar, Bayburt'ta 12 yıldır bitmeyen tüneli kıskanacak duruma geldiklerini ifade ediyorlar.

Tokat'ta Yenilenen Yeraltı Çarşısı İçin Son Gün... Tokat'ta Yenilenen Yeraltı Çarşısı İçin Son Gün...

Camlibel Gecidi Tunelle Asilacak

Bayburt’ta Umutsuzluk Hakim

Metin Tiryaki isimli vatandaş, Kop Tüneli hakkında umutsuzluğunu dile getirerek, “Bayburt sahipsiz, tünel açılmayacak gibi. Rize'nin havaalanı bitti, bizim tünel bitmiyor. Çalışmaların durdurulduğunu ve umudunun kalmadığını belirten Tiryaki, yetkililerden bir çözüm beklediklerini söylüyor.

Bakan Uraloglu Kop Tuneli Ulkemizin Kuzey Guney Koridorlarini Birbirine Baglayacak Onemli Bir Aks Noktasi 0Aefd1D

Tokat'ın Beklentisi: Çamlıbel Tüneli

Tokat’ta yıllardır dile getirilen Çamlıbel Tüneli projesi, bir türlü hayata geçirilemedi. Bu durum, özellikle kış aylarında yaşanan kazalar ve ulaşım sorunları nedeniyle Tokatlıları derin bir hayal kırıklığına uğratıyor. Tokat’ın en büyük beklentisi, Bayburt’un yıllardır bitmeyen tüneline rağmen, bir gün Çamlıbel Tüneli'nin yapılması.

 

 

Muhabir: Burhan Arar