Sultan II. Bayezid'in annesi, Fatih Sultan Mehmet'in hanımı Gülbahar Hatun adına 1485'te inşa edilen ve Osmanlı Mimarisinin en güzel örneklerinden biri kabul edilen Hâtûniye Camii’nin restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, devam eden çalışmalar ve süreç hakkında Tokat Vakıflar Bölge Müdürü Sebahattin Erdoğan’dan bilgi aldı.

Teknik ekibiyle birlikte halk arasında Meydan Camii olarak bilenen Hâtûniye Camii’nde devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, restorasyon sürecinde, caminin iç ve dış mekânında kapsamlı onarımların devam ettiğini belirtti.
Ecdadın mirasına sahip çıkıyoruz
Başkan Yazıcıoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Vakıflar Haftası’nı da kutlarken şu ifadelere yer verdi: “Tarih ve kültür şehri Tokat'ımızda ecdadımızın bize miras bıraktığı değerleri gelecek kuşaklara aktarmak için ilgili kurumlarımızla işbirliği içerisindeyiz. Gülbahar Hatun İmareti Hâtûniye Camii restorasyon çalışmalarını Tokat Vakıflar Bölge Müdürü Sebahattin Erdoğan ve teknik ekibimizle ziyaret ederek süreç hakkında bilgi aldık. Bu vesileyle dayanışma geleneği ve yardımlaşma kültürümüzün en güzel örneklerinden biri olan Vakıflarımızın "Vakıflar Haftası"nı tebrik ediyor, tarihi eserlerimizde emeği olan tüm Vakıf çalışanlarına teşekkür ediyorum.”
Restorasyon çalışmalarını ziyaretinden sonra Tokat Vakıflar Bölge Müdürü Sebahattin Erdoğan’ı Müdürlük binasında ziyaret ederek, Vakıflar Haftasını kutladı.

Gizemli Oyukta Dilekleriniz Gerçek Olabilir! 3 Taşı Tuttur... Gizemli Oyukta Dilekleriniz Gerçek Olabilir! 3 Taşı Tuttur...