Bursa'da gıda kontrol görevlilerine 'numune alma' eğitimi Bursa'da gıda kontrol görevlilerine 'numune alma' eğitimi

 
 
4’üncü Küresel Gazeteciler Konseyi Küresel Medya Çalıştayı, Antalya’da gerçekleştirildi. Küresel Gazeteciler Konseyi yönetimi ile yaygın, yerel ve dış medya meclislerinin olağan toplantılarının ardından gerçekleştirilen çalıştayda mesleki sorunlar ve çözüm yolları ve medya gündemindeki diğer konular ele alındı. Yerli ve yabancı gazetecilerin katılımıyla gerçekleştirilen çalıştay, sektörel ve toplumsal işbirlikleri için de zemin oluşturdu. KGK’nın 5’inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim ve duayen gazetecilerin katılımıyla pasta kesildi. Genel Başkan Dim, “ “5. yıl pastamızı Yavuz Abi’nin kesmesini istiyorum. Çünkü konseyimizin fikir babası kendisidir. Hayırlı uğurlu olsun. Nice 55 yıllara.” diye konuştu.

Img 1620 1
KGK, BASIN İLAN KURUMU SEÇİMLERİNE HAZIRLANIYOR
Çalıştay kapsamında Yerel Medya Meclis Toplantısı da gerçekleştirildi. Yerel Medya Meclis Başkanı Ümit Babacan başkanlığında yapılan toplantıda 2025 yılı Ocak ayında yapılacak Basın İlan Kurumu (BİK) seçimleri ile ilgili görüşler paylaşıldı. BİK Yönetimine KGK’dan aday gösterilen 6 isim belirlendi. Belirlenen isimlerin ilerleyen günlerde açıklanacağı kaydedildi. KGK İl temsilcilerinin BİK seçimlerinde organizasyonun sağlanması için 7 bölgeden oluşan bir komisyon kurulmasına oy birliği ile karar verildi. İç Anadolu, Karadeniz, Marmara, Güneydoğu, Doğu Anadolu, Akdeniz ve Ege Bölgelerinden komisyon üyeleri belirlendi.
MEDYADA DİJİTALLEŞMENİN GAZETECİLİĞE ETKİLERİ ELE ALINDI
Çalıştayda mesleki gelişim ve gazeteciliğin geleceğiyle ilgili çeşitli konular tartışıldı. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve gazeteci Doç. Dr. Hüseyin Yayman, başta Google olmak üzere sosyal medya platformlarına yönelik mevcut ve planlanan yasal düzenlemeler hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Zakir Avşar, 'Güncel olaylar ışığında medyada etik' konusunu ele aldı. Yapay Zeka Politikaları Derneği Başkanı ve teknoloji iletişimcisi Zafer Küçükşabanoğlu, 'Medyada yapay zeka' üzerine konuştu. KGK Genel Başkan Vekili İsmail Bayazıt ise 'Büyük veri' konusunda dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi (SODİMER) Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, 'Sosyal medyanın geleneksel gazeteciliğe etkileri' üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Kaynak: KGK