MHP Tokat Milletvekili Av. Yücel Bulut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Arnavutluk ve Sırbistan resmi ziyaretlerine katıldı. Ziyaretlerde ülkeler arası iş birlikleri üzerinde duruldu ve ticaret antlaşmaları imzalandı.

Dolu Dolu LAV, Dolu Dolu Hayal Gücü ve İlham! Dolu Dolu LAV, Dolu Dolu Hayal Gücü ve İlham!

Türkiye ile Arnavutluk arasında iş birliği, iletişim, eğitim ve tarım alanında 4 anlaşmaya imza atıldı. Türkiye ile Sırbistan arasında enerji, ticaret, teknoloji, spor, sosyal güvenlik, afet yönetimi ve medya alanlarının da içinde bulunduğu 11 işbirliği anlaşması imzalandı.

Yücel2

Ziyaret programına katılan Bulut değerlendirmelerde bulundu. Tokat’ın tarım ve gelişen sanayi potansiyeli ile ciddi bir dış ticaret hacmi olduğunu ifade eden Bulut, “Özellikle Balkanlar bizim ciddi bir ticaret paydaşı olabilir. Yapmış olduğumuz yurtdışı gezilerde bu hususa büyük önem veriyoruz. İş insanlarımız bu noktada harekete geçmeli. Değişen ve dönüşen ticaret biçimi yeni fırsatlar penceresi açıyor. Bu durumu değerlendirmemiz ve Tokat’ın kabuğunu kırması gerekiyor.” dedi.

Yücel3

Klasik ticaret yöntemlerinin artık tarih olduğunu, akıllı sistemlerin, yapay zekâ ile desteklenen üretim yöntemlerinin ve pazar araştırmalarının firmaları ayakta tuttuğunu anlatan Bulut, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ticaretin, kültürün ve turizmin ülkeler arasında artırılmasına yönelik ziyaretleri ve imzalanan antlaşmalar oldukça anlamlıdır. Bu ziyaretlere davet edilmemiz çok anlamlıdır. Biz de ziyaretlerde Tokat’ın kalkınmasına yönelik senaryoları detaylıca ele alıyoruz, iş insanlarımızla, yerel yöneticilerimizle bu tecrübeleri paylaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Arnavutluk ve Sırbistan ziyareti daveti sebebiyle teşekkür eden, Bulut, “Ziyaret programı hem kültürel hem de ticari iş birlikleri açısından oldukça verimli geçmiştir.” diye konuştu.

Muhabir: Mihriban Koçaker