Balık Fiyat2

Edirne'de balıkçı tezgahları şenlendi. Çupra 275 TL, Levrek 250 TL, Yerli Somon 300 TL,  Sardalya 150 TL'den sezonun ilk fiyatlarıyla tezgahlarda yerini aldı. 

Balıkçı esnafı Yusuf Çimen, “Bu sene İnşallah istavrit bol olacak. Hava soğudukça da hamsi biraz daha ucuzlayacak” dedi.

Balık Fiyat1

Edirne'de sezonun ilk balıklarını, Balık Pazarındaki tezgahlar çeşitli balıklarla donatıldı. Kilosu 80 lira olan Hamsinin balığın bollaşması ile fiyatının da düşmesini bekliyor.

Tokat, Çorum’a Fark Atamadı Ama Amasya’yı Geçti Tokat, Çorum’a Fark Atamadı Ama Amasya’yı Geçti

Balık Fiyat3

Balık almaya gelen diğer müşteriler ise bu yıl bolluk yaşanmasını ve fiyatların düşmesini beklediklerini söyledi. Balıkçılar bu yıl hamsi, istavrit ve çinekop gibi çeşitlerin bol olmasını bekliyor.
Balık Fiyat6

TRABZON'DA PALAMUT BOLLUĞU
Denizlerde av yasağının 1 Eylül itibariyle sona ermesinin ardından balıkçıların "Vira Bismillah" diyerek denize açılmasıyla balık tezgahlarında palamut bolluğu yaşandı. Trabzon'daki balık tezgahlarında dün 150-200 TL'ye satılan palamut yeni sezonun ilk gününde 75 TL'ye kadar düştü. İstavrit 100 TL, iri palamut 100 TL'den alıcı bulmaya başladı. 
 Sinop’ta da  av yasağının sona ermesi ile birlikte denize açılan balıkçıların ağları palamut ile doldu.
Balık Fiyat5İSTANBUL'DA AVLANAN İLK BALIKLAR ERKENDEN SATILDI
15 Nisan'da başlayan av yasağının bu gece itibarıyla sona ermesiyle balıkçılar yeni sezonun ilk balıklarını avladı.
İstanbul’da 1 Eylül tarihi itibariyle denizlerde av yasağının kalkmasıyla birlikte avlanılan ilk balıklar, sabahın erken saatlerinde satıldı. Gürpınar Su Ürünleri Hali'nde ava çıkan balıkçıların yakaladıkları ilk balıklar mezat usulüyle satılarak sahiplerine ulaştı. Balıkçılar, Eylül ayında palamut, istavrit ve çinekop ve sardalya başta olmak üzere dört çeşit balığın bol miktarda tutulmasını öngördüklerini söyledi.

Balık Fiyat4

Kaynak: İHA