Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, dört dersten kalan öğrencilerin sınıf tekrarı yapacağını açıkladı. Bakan Tekin'in açıklamalarında öne çıkan başlıklar şöyle:

Tokat’ta İlk Ders Konusu Belli Oldu Tokat’ta İlk Ders Konusu Belli Oldu

Devamsızlıktan Kalan Öğrenciler

Bakan Tekin, sınıf tekrarı ile ilgili işlemlerin henüz tamamlanmadığını belirtti. Bayram sonrası net rakamların görüleceğini ifade eden Tekin, genel olarak marjinal bir tablo ile karşı karşıya olunmadığını söyledi. Sınıf tekrarının neden yapıldığına da değinen Tekin, öğretmenlerin emeklerinin karşılığını alabilmesi ve itibarlarının korunması için bu tedbirlerin alındığını belirtti. Ayrıca, öğrenci başarısının artırılması için de sınıf tekrarı uygulamasının önemli olduğunu vurguladı.

Spekülasyonlara Yanıt

Bakan Tekin, özellikle 9. sınıflar üzerinden yürütülen spekülasyonların doğru olmadığını ifade etti. 12. sınıflar açısından ise öğrencilerin üniversite hazırlık sürecinde en çok fayda sağlayacakları alanın kendi okulları olduğuna inandıklarını belirtti. Kaçak eğitim veren kurslarda veya farklı yapıların kurslarında sınav hazırlık kursu almasını istemediklerini, öğretmenlerle birlikte bu süreci yürütmek istediklerini söyledi. Tekin, ÖSYM ile sağlıklı bir süreç yürüttüklerini ve sınav sorularının tamamının Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına odaklı olacağını vurguladı.

"Herhangi Bir Af Düşünmüyoruz"

Dört dersten kalan öğrencilerin sınıf tekrarı yapacağını belirten Bakan Tekin, "Herhangi bir af düşünmüyoruz. Çocuklarımız inşallah bu düzene alışacaklar," dedi. Açıköğretimin ise örgün öğretim dışına çıkmış veya insani nedenlerle örgün öğretim alamayacak olan çocuklar için bir mekanizma olduğunu belirtti. Çocukların örgün öğretime devam edip öğretmenlerden eğitim almalarını istediklerini ve normale dönüldüğünü ifade etti.

Muhabir: Burhan Arar