Tokat’ta 17 Eylül Elektrik Kesintisi: Hangi Mahalleler Etkilenecek? Tokat’ta 17 Eylül Elektrik Kesintisi: Hangi Mahalleler Etkilenecek?

Alpay, devletin öğretmen açığını 70 bine yakın ücretli öğretmenle asgari ücretin altında bir maaşla kapatmaya çalıştığını, özel eğitim kurumlarında çalışan eğitimcilerin ise son derece elverişsiz koşullarda 9-10 ay ücret alarak 1-2 yıllık sözleşmelerle çalıştırıldıklarını söyledi. 14 Temmuz’da gerçekleşen KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumuna 1 milyon 470 bin 487 kişinin, KPSS’nin ikinci ayağı Eğitim Bilimleri Oturumuna başvuran aday sayısının ise 526 bin 926 olduğunu hatırlatan Genel Başkan Alpay, “Siyasi iktidar mülakat ve atama skandallarına rağmen insanlarımızın hala taşıdığı umudu görmezden gelemez. 2 milyona yakın insanımız KPSS’den işe gireceği umudunu taşıyorsa, bu umudu söndürmeye hakkınız yok.” ifadelerini kullandı.

“KHK mağdurları ve esnaf görmezden geliniyor”

Açıklamasında çözüm bekleyen sorunlar arasında yer alan denetimli serbestlik, koşullu tahliye, 31 Temmuz Covid İnfaz Yasası, KHK mağdurları, ehliyet affı, çek mağdurları, disiplin affı, sicil affı, EYT mağdurları, Bağkur prim gün indirimi ve uzlaşma gibi konular yer alırken iktidarın bu sorunlardan uzak tavır takındığını vurgulayan Alpay şöyle dedi:

“3 bin çocuk, 900’e yakın bebek cezaevlerinde”

“15 Temmuz 2016’dan bu tarafa Olağanüstü Hal kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile 50 bini öğretmen, 13 bini asker, 32 bini polis, 7 bini sağlık çalışanı, 6 bini akademisyen ve 200 bini de diğer kamu ve özel sektör çalışanları olmak üzere, toplamda 300 bin kişi görevinden ihraç edildi. 2 milyon 217 bin 572 soruşturma dosyası açıldı. 693 bin 162 kişi hakkında adli işlem yapıldı. 122 bin 632 kişi hakkında mahkûmiyet kararı verildi. 33 bin 983 kişi hakkında da diğer kararlar söz konusu. 344 bin 848 kişi hakkında takipsizlik kararı verilirken 97 bin 139 kişi hakkında da beraat kararı verildi. Gözaltına alınan kişi sayısı 600 bini geçti. Hali hazırda tutuklanan kişi sayısı da 500 bini aşmış durumda. Tutukluların 100 binden fazlası kadın. Ayrıca, anneleriyle birlikte cezaevinde kalan çocuk sayısı 3 binin üzerinde. Yine 900’e yakın bebek de halen cezaevlerinde. Süreç içerisinde masumlarla FETÖ'cüleri, masumlarla teröristleri aynı kefeye koydular. Şimdi o mağduriyetler devam ediyor. Hakkında kanun hükmünde kararname (KHK) ile işlem yapılmasına rağmen dava bile açılmamış, soruşturma açılmış ‘kovuşturmaya gerek yok’ kararı alınmış, dava açılmış beraat etmiş, ceza verilmiş üst mahkemede bozulmuş, hukuken suçsuz insanların mağduriyetleri sürüyor. Bu KHK mağduriyetlerinin bir an evvel sona erdirilmesi, hapisteki bebek ve çocukların annelerine ev hapsi verilerek sorunlara çözüm bulunması gerekmektedir.”

Editör: Nurhan İçmez