2025 yılında geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesi için işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun İkinci toplantısı bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yapıldı. Toplantı yaklaşık 50 dakika sürerken, toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, “Sürecin uzayacağını zannetmiyorum, üçüncü toplantıda biteceğini tahmin ediyorum” dedi.

Aralık ayı ücretli öğretmenlik maaşları ne zaman yatacak? Maaşlar neden yatmadı? Aralık ayı ücretli öğretmenlik maaşları ne zaman yatacak? Maaşlar neden yatmadı?

TÜRK-İŞ: "Rakam Hâlâ Belirlenmedi"

Toplantıda, işçi tarafını temsilen TÜRK-İŞ, işveren tarafını ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) bulunuyordu. TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, şu ifadeleri kullandı: “Gerek işveren temsilcilerimiz gerek hükümet temsilcileri bir rakam açıklayın dedik. Bu rakam üzerinde kamuoyuyla paylaşalım, ona göre bir yol çizelim dedik ancak rakam açıklanmadı.”

Ağar ayrıca, önümüzdeki hafta Çalışma Bakanlığı'nın üçüncü toplantı tarihini bildireceğini belirtti. “Üçüncü toplantının kesin bir tarihi bugün belli olmadı” dedi.

"Yaşam Koşulları Belirleyici Olmalı"

Ramazan Ağar, asgari ücretle geçinen vatandaşların ekonomik sıkıntılarını dile getirerek, şu açıklamalarda bulundu: “Asgari ücretli çalışanlarımızın evlerinin kirasını ödeyebilmeleri, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri gerekiyor. Hazine Bakanımız kötü günlerin geride kaldığını söylüyor. Biz de bu iyi günlerden faydalanmak istiyoruz. Asgari ücretli vatandaşlarımızın yüzünü güldürecek bir çözüm istiyoruz.”

"İşveren ve Hükümet Neden Rakam Belirtmiyor?"

“Biz para veren taraf değiliz, para isteyen tarafız” diyen Ağar, rakam telaffuz etmenin işveren ve hükümet tarafının görevi olduğunu vurguladı. “Niye işveren ve hükümet rakam söylemiyor?” diyerek, müzakere sürecinde net bir adım atılması gerektiğini ifade etti.

Zam Oranlarına Göre Olası Rakamlar

Asgari ücret için belirlenebilecek olası zam oranları ve yeni rakamlar şu şekilde hesaplanıyor:

Yüzde 20 zam ile: 20 bin 402 TL

Yüzde 25 zam ile: 21 bin 252 TL

Yüzde 30 zam ile: 22 bin 102 TL

Yüzde 35 zam ile: 22 bin 952 TL

Yüzde 40 zam ile: 23 bin 802 TL

Bu rakamlar, çalışanların beklentilerinin karşılanması ve geçim koşullarını iyileştirmek açısından önemli bir rol oynuyor.

Kaynak: Gazetevatan