Yapımı devam eden Yıldızeli Gar'ı ile Tokat'ı hatta bağlayacak olan  ve seyahat süresini 2 saate düşürecek olan Sivas-Ankara YHT seferlerinde Tokat'lıların bekleyişi sürerken Türk Ulaşım Sen Genel Başkanı Mustafa Nurullah Albayrak, Ankara-Sivas YHT seferleri ile ilgili duyuru yaptı.

Haberler doğru mu? Albayrak Ankara-Sivas YHT seferleri ile ilgili iddialara ne yanıt verdi. YHT yolcuları bu sorunun cevabını merak ediyor. 

Tokat Habertürk Ulaşım Sen

İşte Türk Ulaşım Sen Genel Başkanı Mustafa Nurullah Albayrak'ın açıklaması: 
15 noktada yol bakım çalışması yapılıyor
Son günlerde Ankara-Sivas, Sivas-Ankara Yüksek Hızlı Tren seferlerinin kaldırıldığı şeklinde çeşitli spekülasyonlar yapılmaktadır. Söz konusu spekülasyonlar gerçeği yansıtmamakta olup, tren seferleri kaldırılmamıştır. TCDD tarafından, hali hazırda Ankara-Sivas demiryolu hattının 15 noktasında yol bakım çalışması yapılmaktadır.  
Tren saatleri yeniden düzenleniyor
Bu çalışmalar nedeniyle sefer süresi yaklaşık 68 dakika uzamıştır. Bu nedenle tren saatlerinin yeniden düzenleme çalışması yapıldığından, 13 Temmuz sonrasına şuan için bilet satışı yapılmamaktadır. Söz konusu çalışma bir kaç gün içerisinde tamamlanacak ve bilet satışı tekrar devam edecektir.

Muhabir: Mihriban Koçaker