Merkez üssü Tokat'ın Sulusaray ilçesi olan  18 Nisan günü saat 18.11'de meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem Tokat, Samsun, Yozgat, Çankırı, Çorum ve Amasya'da da hissedildi.

Tokat'ta depremin etkilndiği bölgede İçişleri Bakanlığı ve Çevre, Şehircilik ve İkli Değişikliği Bakanlığı başta olmak üzere yetkiler sahada bir yandan hasar tespit çalışmaları yaparken diğer yandan depremim etkilediği vatandaşlardan evlerine girmek istemeyenler veya evleri hasar görenler için devler eliyle barınma ve yemek gibi temel ihtiyaçlarına yönelik çalışma tüm hızıyla sürüyor. 

Erbaa Anadolu İmam Hatip Lisesi Finale Yaklaşıyor Erbaa Anadolu İmam Hatip Lisesi Finale Yaklaşıyor

İçişleri Bakan Yardımcısı Munir Karaoğlu, AFAD Başkanı Vali Okay Memiş, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, deprem bölgesinde sahada çalışmalarını yürütürken çevre illerden de  destek ekipleri gelmeyi sürdürüyor.  

Sulusaray'daki 5.6 büyüklüğündeki depremde görev almak üzere Amasya'dan 11 kişilik Destek Afad Gönüllü ekibi de bölgeye gönderildi. Ayrıca Yozgat Kadışehri Gümüşsu  köyünde Amasya Destek AFAD Gönüllüleri  vatandaşlara AFAD çadırı da kuruyor.

Amasya Afad (1)

Muhabir: Mihriban Koçaker