Ünlü sanatçı Alişan, televizyon programında tanıştığı genç yetenek Melike Çakır'ı ziyaret etmek için Tokat'ın Erbaa ilçesine geldi. Alişan, Melike'nin yetiştirdiği Anadolu mandalarını yerinde gördü ve bölgenin ünlü mutfak ustası Murat Pala'nın " Lezzeti Ormanda" konseptini deneyimledi. Melike Çakır, üniversite eğitimini tamamladıktan sonra köyüne dönerek manda yetiştiriciliğine devam ediyor ve bu alanda önemli bir figür haline geldi. Murat Pala ise, doğada hazırladığı yemeklerle sosyal medya üzerinden büyük bir takipçi kitlesi edindi.

Melike Çakır, hayat hikayesi

Tokat'ın Erbaa ilçesi, genç ve başarılı bir girişimciye ev sahipliği yapıyor: Melike Çakır. 22 yaşındaki Çakır, çocuk yaşlardan itibaren ailesinin manda yetiştiriciliği işine omuz vermiş ve bu alanda önemli bir tecrübe kazanmıştır. Üniversite eğitimini tamamlayan Melike, köyüne geri dönerek manda yetiştiriciliğine yeniden başlamıştır. Ailesiyle birlikte ürettikleri manda yoğurdu ve tereyağı, bölge halkı tarafından büyük ilgi görmekte, ancak artan talebi karşılamakta zorlanmaktadırlar. Geleneksel Anadolu mandasının yetiştirilmesinin zorluğuna rağmen, Melike bu alanda önemli bir rol model oluşturuyor. Sosyal medya içerik üreticisi Fatih Recep Bozdağ ile yaptığı röportajda, Melike Çakır, manda yetiştiriciliğinin inceliklerini ve karşılaştığı zorlukları anlatıyor.

Lezzeti Ormanda Murat Pala'nın hayat hikayesi


Tokat'ın doğal güzellikleri arasında bir lezzet serüveni milyonları kendine bağlıyor. 2016 yılında yakın bir arkadaşını lenf kanserinden kaybettikten sonra büyük bir üzüntü yaşayan Pala, doğanın kendisine iyi geldiğini fark etti ve kamp yapmaya başladı. Hazırladığı leziz yemekleri sosyal medya hesabından paylaşan Pala, kısa sürede yüz binlerce takipçi kazandı. "Lezzet Ormanda" adlı sosyal medya hesabı üzerinden kamp tecrübelerini paylaşan Murat Pala, beğeni topluyor

Muhabir: murat onur