Tokat Belediye Plevnespor Asbaşkanı Ahmet Akcan, Belediye Kütahyaspor ile oynanan maçın ardından spor müdürümüz Arif Sağdıç’a açıklamalarda bulundu. Maçın sonucundan çok, sahadaki hakem yönetimine dikkat çeken Akcan, özellikle hakemin maçın akışını yavaşlatmasına tepkiliydi. Ankara bölgesi klasman hakemi Evren Aydoğan’ın yönetimini eleştiren Akcan, maçtaki adaletsiz kararların oyunun akışını olumsuz etkilediğini belirtti.

"Hakemler Maçın Akışını Hızlandırmalı"

Ahmet Akcan, hakemlerin futbol sahasındaki adaletin temsili olduğunu vurgulayarak, "Biz yöneticiler olarak hakemleri sahanın patronu ve adalet dağıtıcısı olarak görürüz. Ancak bu maçta hakem, pozisyonlara uzakta kalarak ve kararlarını yavaş alarak oyunun akışını ciddi şekilde bozdu. Maçın ilk yarısında rakip takım erkenden gol buldu ve ardından sürekli olarak zaman geçirmeye çalıştı. Hakem ise bu duruma göz yumdu ve oyunun temposu düşürüldü. Türk futbolunun gelişmesi için hakemlerin oyunu hızlandırması gerekiyor," dedi.

Akcan, hakemin oyuncu değişiklikleri, sakatlıklar ve diğer duraklamalar sırasında yeterli uzatma süresi vermediğini belirterek, "Sahada bir oyuncu sakatlandı ve ambulans çağrıldı. Bu süreç 5 dakika sürdü, birçok oyuncu değişikliği oldu ama hakem sadece 5 dakika uzatma verdi. Maçı tam 5 dakikada bitirdi, bu adaletsiz bir yönetimdir," diye ekledi.

Maçın Başındaki Şok Gol ve Devamı

Belediye Kütahyaspor maçının hemen başında Tokat Belediye Plevnespor'un yediği golle ilgili de konuşan Akcan, "Maç adeta rakip takımın attığı golle başladı. Daha 3. dakikada geriye düştük ve bu gol tüm dengemizi bozdu. Rakip, attığı golün ardından geriye yaslandı ve sürekli zaman geçirmeye çalıştı. İlk yarıda golü bulabilseydik, belki maçtan çok farklı bir sonuçla ayrılabilirdik," dedi.

Efeler ve Sultanlar liglerinin ilk iki hafta programı Efeler ve Sultanlar liglerinin ilk iki hafta programı

Bursa Deplasmanı İçin Hazırlıklar Başladı

Ahmet Akcan, Kütahyaspor maçının ardından takımın tamamen Bursa deplasmanına odaklandığını belirterek, "Her ne kadar bu maçta istemediğimiz bir sonuç alsak da artık bu maçı geride bırakmalıyız. Önümüzde zorlu bir Bursa deplasmanı var. Bursa takımı sezona güçlü bir başlangıç yaptı, ama biz de sahada elimizden geleni yapacağız. Bursaspor güçlü bir rakip olabilir, ama biz sahada rakibi değil, oyunu düşüneceğiz. Son dakikada bile olsa alacağımız bir golle 3 puanı hanemize yazdırabiliriz," diye ekledi.

Akcan, teknik ekibe ve oyunculara güvendiğini belirterek, "Hocalarıma ve sahada ter dökecek tüm futbolcularımıza güveniyorum. Tokat Belediye Plevnespor olarak hedefimiz her zaman en iyisini yapmak. Taraftarımızın desteğiyle bu sezon zorlu mücadelelerde başarılı sonuçlar alacağımıza inanıyorum," diyerek sözlerini tamamladı.

Tokat Belediye Plevnespor Asbaşkanı Ahmet Akcan, Kütahyaspor maçının ardından hakem kararlarına sert eleştirilerde bulunarak hakemlerin maç temposunu hızlandırması gerektiğini vurguladı. Önümüzdeki hafta oynanacak olan Bursa deplasmanı öncesi takımının hedeflerini dile getiren Akcan, oyuncularına ve teknik kadroya olan güvenini yineledi.

Muhabir: Burhan Arar