Tokat'ta peçeteye emdirilmiş halde bulundu: Değeri 6 milyon TL Tokat'ta peçeteye emdirilmiş halde bulundu: Değeri 6 milyon TL

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 ilde düzenlenen "ÇEMBER-20" operasyonları kapsamında arama kaydı bulunan 4.517 firarinin yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, suçluların yakalanmasına yönelik kararlılık mesajı verdi.

"ÇEMBER-20" Operasyonlarıyla Büyük Başarı

Son beş gündür devam eden "ÇEMBER-20" operasyonları, firari suçlulara yönelik olarak ülke genelinde yoğun bir şekilde sürdürüldü. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki firari suçluların sokaklarımızda dolaşmalarına asla izin vermeyeceğiz. Ailelerimizin huzurunu bozmalarına müsaade etmedik, etmeyeceğiz!" ifadelerini kullandı.

Yakalanan Kişilerin Arama Süreleri

Operasyon kapsamında yakalanan firarilerin arandığı süreler ise şöyle:

0-5 yıldır aranan 4.489 kişi,
5-10 yıldır aranan 19 kişi,
10 yıl ve üzeri aranan 9 kişi.
Suç Türlerine Göre Yakalananlar
Yakalanan şahısların işlediği suçlar da çeşitlilik gösteriyor:

Hırsızlık: 698 kişi,
Dolandırıcılık: 454 kişi,
Yağma: 180 kişi,
Adam Öldürme: 124 kişi,
Cinsel Suçlar: 131 kişi,
Narkotik Suçlar: 731 kişi,
Terör: 39 kişi,
Kaçakçılık ve Organize Suçlar (KOM): 458 kişi,
Diğer suçlar: 1.702 kişi.

Kapsamlı Operasyonlar

Operasyonlar, İl Jandarma Komutanlıkları, İl Emniyet Müdürlükleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından ülke genelinde geniş çaplı olarak gerçekleştirildi. Arama kaydı bulunan şahıslar, yol kontrolleri, ev ve iş yeri baskınları, kimlik kontrolleri gibi yöntemlerle yakalanarak adalete teslim edildi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonları yöneten valiler, kaymakamlar, jandarma komutanları, emniyet müdürleri ve operasyonlara katılan tüm güvenlik güçlerine teşekkür etti ve tebriklerini iletti.

Muhabir: Murat Onur