Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 478 bin 587 Tokatlının yaşadığı, 15 milyon 56 bin 806  nüfuslu İstanbul’da taksi sorununun çözülmesi için bugün yapılacak UKOME toplantısında bakanlık olarak Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi'ni onaylayacaklarını açıkladı. 

Sosyal medya hesabından dün gece bir açıklama yapan Bakan Uraloğlu, "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak İstanbul'da yaşayan vatandaşlarımızın şikayetlerine konu olan taksi sorununun çözülmesi için Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi'ni onaylayacağız. 2500 araçla başlanacak yeni taksi sisteminin kurulmasına dair yarın yapılacak olan UKOME Toplantısı'nda gündemde yer alan teklife ilişkin olarak oy hakkı olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile bağlı kurumlar olarak uygun görüş vereceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız. Taksi sorununun çözümü adına attığımız bu adımın İstanbul'umuza hayırlı olmasını diliyoruz." dedi. 

Suriye ve Irak'ın kuzeyinde 3 terörist etkisiz! Suriye ve Irak'ın kuzeyinde 3 terörist etkisiz!

Bugün sosyal medya hesabından açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise  "2500 yeni taksi İstanbul'a hayırlı olsun.Uygulama Tabanlı Taksi Sistemi ile çağdaş, güvenli, erişilebilir, denetlenebilir, şeffaf ve teknolojik bir taksi sistemine geçiyoruz. Uzun çabalar sonucu UKOME'de bu teklifimize destek veren bütün bileşenlere teşekkürler" diyerek haberi duyurdu. 

Muhabir: Mihriban Koçaker