Karadeniz bölgesini İç Anadolu Bölgesi, Doğu Anadolu Bölgesi ve Akdeniz'e bağlayacak olan Karadeniz-Akdeniz Yolunun temeli yaklaşık 140 yıl öncesine dayanıyor.

İlk kez Osmanlı İmparatorluğu döneminde Sultan II. Abdülhamit'in 1877 yılında Fransız mühendislere projesini çizdirmesiyle başlayan proje Ordu, Sivas, Kayseri, Osmaniye ve Adana gibi iller başta olmak üzere birçok ili Akdeniz'e bağlayan bir hat olacak.  Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesi, bölgenin kaderini değiştirecek.

Tokat'ta 2025 bütçe görüşmeleri başladı Tokat'ta 2025 bütçe görüşmeleri başladı

"150 yıllık rüya gerçek oldu"
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, sosyal medya hesabından yaptığı "II. Abdülhamid Han'ın 150 yıllık rüyası gerçek oldu" başlıklı paylaşımda Karadeniz'in engebeli coğrafyasını aşmak için 25 tünel ve 330 metre uzunluğunda viyadükle yapılan tarihi projenin Ordu etabının hayata geçirildiğini söyledi.
Tokat Haberbaşkan Hilmi

Karadeniz Bölgesi ve Anadolu'nun ekonomisini olumlu yönde etkileyecek 
Başkan Güler, "Osmanlı döneminde ilk kez gündeme gelen, II. Abdülhamid Han zamanında projelendiren asrın projesi Karadeniz-Akdeniz Yolu, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Akdeniz'i birbirine bağlayarak büyük bir ticaret limanı oluşturacak. Karadeniz Bölgesi ve Anadolu'nun ekonomisini olumlu yönde etkileyecek olan bu proje, aynı zamanda Doğu Akdeniz'in enerji kaynaklarının taşınması açısından da stratejik bir önem taşıyor. 6 ili direkt, 50 ili de dolaylı yollardan ilgilendiren proje Sivas ve Kayseri'yi adeta sahil kenti yapıyor, Ordu'muzun marka değerini artıyor. Ordu'nun geleceğe bakan vizyonuna ve Türkiye yüzyılına altın harflerle kazınacak bu büyük projeye hep birlikte tanıklık edelim." ifadelerini kullandı. 

Muhabir: Mihriban Koçaker