Mobil Bankacılık ve Kripto Para Tehditlerinde Büyük Artış Mobil Bankacılık ve Kripto Para Tehditlerinde Büyük Artış

Milyonlarca kullanıcı WhatsApp ve Instagram'da mesaj gönderme ve erişim sorunları yaşadıklarını bildirdi. Dünyanın en popüler mesajlaşma ve sosyal medya platformlarından olan bu uygulamalarda, kullanıcılar mesajlarını gönderemedi ve "Bağlanıyor" uyarısı ile karşılaştı. Bu sorun, kullanıcılar arasında "WhatsApp ve Instagram çöktü mü?" sorusunu gündeme getirdi.

Erişim Sorunu ve Kullanıcı Tepkileri

iPhone ve Android kullanıcıları, şu anda WhatsApp ve Instagram üzerinden iletişim kuramamanın sıkıntısını yaşıyor. Meta'dan, bu konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmamışken, sosyal medya kullanıcıları bu durumu yoğun bir şekilde tartışıyor. Sosyal medyada yer alan yorumlar, erişim sorununun sadece WhatsApp'ta değil, Instagram'da da yaşandığını ortaya koyuyor.0X0 Son Dakika Whatsapp Coktu Mu Whatsapp Mesajlar Neden Gitmiyor Sorun Nedir Ne Zaman Duzelir 1712168424127 Tokathaber

Resmi Açıklama ve Beklentiler

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, WhatsApp servislerinde yaşanan global hizmet kesintisinin Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi tarafından raporlandığını duyurdu. Sayan, vatandaşları yerli ve milli uygulamaları kullanarak kesintisiz iletişime devam edebileceklerini belirtti. Bu açıklama, kullanıcıların ne zaman normal hizmetlere geri dönebilecekleri konusundaki belirsizliği gidermedi.

Muhabir: Burhan Arar