Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, başkanlıkta düzenlenen Vekaletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Toplantısı'nda konuştu. Erbaş, 2024 yılı vekaletle kurban kesim bedelini, yurt içi ve yurt dışı tutarlarını açıkladı.

Tokat'ta Personel Alımları Başladı: KPSS Şartı Olmadan Memur Olma Fırsatı! Tokat'ta Personel Alımları Başladı: KPSS Şartı Olmadan Memur Olma Fırsatı!

Erbaş, 2023'te Türkiye Diyanet Vakfına emanet edilen 745 bin 535 hisse kurbanın yurt içinde 79 il, yurt dışındaysa ise 47 ülke 280 bölgede vakfın gönüllü ve görevlilerin gözetiminde kesilerek 34 milyon 667 bin 378 kişiye ulaştırıldığını söyledi. Erbaş, "Bu yıl için vekaletle kurban kesim bedeli yurt içinde 11 bin 750 lira, yurt dışında ise 4 bin 750 lira olarak belirlenmiştir" dedi.

Buna göre; 2024 yılı vekaletle kurban kesim bedelini, yurt içinde 11 bin 750 lira, yurt dışında ise 4 bin 750 lira olarak belirlendi. 
Vekaleten kurban kesimi ne demek?
Kurban kesmeyi bilmeyen kişilerin de kurbanı başkasına kestirirken vekâlet vermesi şarttır. Bunun için kurbanı kesecek olan kişiye “Allah rızası için bayram kurbanımı kesmeye seni vekil ettim.” demesi yeterlidir. Eğer kurbanı başkası satın alacaksa yine vekâlet vermek gerekir.
Vekaleten kurbanlık bağışı nasıl yapılır?
Büyükbaş hayvan kesildikten sonra vekâlet veren yedi kişi için etleri eşit hisselere ayrılarak hazırlanmalı, isteğe göre sakatatı da eklenmeli ve vekâlet veren kişiye/kişilere teslim edilmelidir. Küçükbaş hayvan da bir kişi için kesilmeli ve sahibine teslim edilmelidir.

Muhabir: Mihriban Koçaker