Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde dar ve orta gelirli vatandaşları ev sahibi yapma misyonuyla tanınan TOKİ, bu kez 13 ile yeni konut projeleri müjdesi verdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yönetilen bu projeler, Nisan ayında başlayacak altyapı çalışmalarıyla birlikte 2+1 ve 3+1 konut seçeneklerini sunacak. Peki, Tokat bu projeden yararlanabilecek iller arasında mı?

Van’da mangal ve semaver satışları arttı Van’da mangal ve semaver satışları arttı

Yeni projelerin detayları ve hangi illerde uygulanacağı TOKİ tarafından açıklandı. Belli olan iller arasında Kayseri, Çankırı, Şanlıurfa, Zonguldak, Ankara, Karabük, Eskişehir, Şırnak, Çorum, Gümüşhane ve Kütahya yer alıyor. Ancak bu listede Tokat'ın adı geçmiyor. Yeni konutlara başvuracak olan vatandaşlar için aylık ödeme detayları ve esnek geri ödeme fırsatları da belirlendi. Özellikle orta gelirli aileler için tasarlanmış 3+1 konutların aylık taksitleri, 7.417 TL olarak belirlenmiş durumda.

Projeye başvuru süreci ve detayları, peşinat oranları ve vade süreleri gibi önemli bilgiler de paylaşıldı. Örneğin, 1.643.613 TL değerindeki bir konut için yüzde 10 peşinat yatırılarak 180 ay vade ile ev sahibi olmak mümkün. Bu durumda başlangıç taksit bedeli yaklaşık 8.218 TL olacak. TOKİ'nin bu projeleri, uygun fiyatlar ve uzun vadelerle dar gelirli vatandaşların ev sahibi olma hayalini gerçeğe dönüştürmeyi amaçlıyor.

Muhabir: Burhan Arar