Aslen Tokat'ın Pazar ilçesi Dereköy'lü olan ancak doğma büyüme İstanbullu olan Alper Ak, Tokat'ta Savunma sanayi başta olmak üzere belediyeler, AFAD, üniversiteler devlet kurumları ve özel sektör tarım ilaçlama dahil, İHA, Drone ve robotik çalışmalarla dikkat çekiyor.

Karabük'te Türkiye'nin ilk Sağlık Bilimleri Festivali düzenlenecek Karabük'te Türkiye'nin ilk Sağlık Bilimleri Festivali düzenlenecek

Drone (2)

13 yıldır Tokat'ta yaşayan Alper Ak, burada yıllarca Teknopark bünyesinde çalıştıktan sonra şimdi çalışmalarına İŞGEM'de devam ediyor. Geliştirdiği robotik teknolojileri youtube sayfasında videolarla paylaşan Alper Ak, "Profesyonel Drone üreticisiyim. Üretilen Drone'ların   tasarımları yazılım geliştirmeleri faydalı yük hesaplama montaj gibi tüm işlemleri bana aittir. Burada Ar-ge test uçuşlarını paylaşıyorum. Belediyeler, Valilikler, Afad, Savunma sanayi, STM, SSB ,Tarım, Haritacılar, Madenciler, Video flim sektörü ve bu gibi  kurumlara  toplamda 400' den fazla amaca özel  endüstriyel Drone ürettiğini anlatıyor. 

LED AYDINLATMA DRONE GELİŞTİRDİ

Geliştirdiği LED Aydınlatma Drone test uçuşu videosu paylaşarak led drone uygulamalı anlatan Alper Ak, "Bunu AFAD'lar, Orman İşletmeleri farklı alanlarda yani gece havadan aydınlatılması gereken yerler varsa oralar için geliştirdim 8 adet 500 Dümen led taşıyacak. Önde, yanlarda, altta 4 tane ledlerimiz çok basit şu şekilde sökülüp takılabiliyor. USB'den şarj edilebiliyor piyasada bulunan ucuz ledler ama gayet faydalı bir şekilde uçabilir. Yarım saat uçabiliyor tek bir bataryayla. 3 batarya veriyoruz. 1,5 saatlik uçuş süresi var 1 kilo 30 gramlık bir kopter çok faydalı çok güvenli. Tamamen Radyo kontrolü olmadan 500 metreye kadar wifi ağından. uçuş Telefonumuzun üzerindeki joystickler tamamen otonom veya manuel. Buradan uçabilir şimdi cihazı buradan çalıştırıyorum bıraktık Take of' umuzu verdik. Buradan artık ileri geri tamamen kontrolü yapabiliriz." dedi. 

Muhabir: Mihriban Koçaker