Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığına, Bakanlığı’n çalışma alanındaki konularda etkinliğin, verimliliğin ve üretkenliğin artırılması maksadıyla "Çiftçi Eğitimi İhtiyaç Analizi" Anketi yapılması konusunda talimat verdi.

Bu kapsamda çiftçilerin eğitim ihtiyaçlarını tespit etmek amacıyla bitkisel ve hayvansal üretim yapan tarım işletmelerinde çiftçilerle bir anket çalışması yapıldı. Anket formlarında kullanılan eğitim konularının Bakanlığa bağlı genel müdürlükler, İl müdürlükleri, enstitüler, kuruluş müdürlükleri ve üniversitelerde görevli personel ile yapılan çalışma sonucu tespit edildi.

2023 yılı ÇKS Kayıtlarının ve Hayvancılık İşletmelerinin yüzde 5’ i ile anket yapıldı. Tokat genelinde il ve ilçe müdürlükleri teknik personelince; Bin 646 Bitkisel Üretim ve Bin 329 adet Hayvansal üretim anketi olmak üzere il genelinde 2 bin 975 işletme ile anket yapıldı.

Minik kirpiye şefkat elini uzattılar Minik kirpiye şefkat elini uzattılar

Tokat İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Şahin yapılan anketler neticesinde çiftçilerin eğitim ihtiyaçları tespitinin yapılarak istek ve temennileri kaydedildiğini belirtti.

Muhabir: Mihriban Koçaker