Tokat Belediyesi şehrin dört bir yanında daha temiz bir Tokat için yol açma, çim biçme, peyzaj, temizlik ve alt yapı çalışmalarını sürdüre dursun bir fotoğraf karesindeki detay, çevre bilincinden yoksun bazı kişilerin bu konuda ki duyarsızlığını gözler önüne serdi.

Doğası, havası, suyuyla Anadolu'nun eşsiz güzelliklerinden biri olan Tokat'ın çevre kirliliği ile başı dertte. Şehrin birçok noktasında özellikle Kanal Tokat olarak bilinen ırmak kenarındaki sosyal donatı alanları çardaklar çevreyi duyarsızca ve sürekli olarak kirleten şahıslar yüzünden kullanılamaz hale geliyor.

Çöp2Bunun bir örneği şehrin dört bir yanında daha temiz bir Tokat için yol, açma, çim biçme, peyzaj, temizlik ve alt yapı çalışmalarını sürdüren Tokat Belediyesi'ne bağlı temizlik işçilerinin hummalı çalışmaları esnasında yaşandı.

Temizlik çalışmaları esnasında kaydedilen bir fotoğraf parkların içler acısı durumunu ortaya koydu. Çekirdek kabukları, gıda ambalajları ve plastik poşet atıklarının yoğun olarak bırakıldığı bu alanlar hergün titizlikle temizlense de çevreye duyarsız, çevre bilincinden yoksun şahıslar yeniden kirletmeye doymuyor. Bu manzarayı gören duyarlı vatandaşlar ise pes demeden geçemiyor. 

Tokat'ta orman gençleştirme harekatı.... Tokat'ta orman gençleştirme harekatı....

Çevreyi sorumsuzca kirleten bu kişilere karşı ağır yaptırımlar uygulanması duyarlı halkın da beklentisi haline dönüşürken bu alanlarda kirliliğe önlem amaçlı farklı bir uygulamaya gidilip gidilmeyeceği merak ediliyor.

Muhabir: Mihriban Koçaker