Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi tarafından “Uluslararası Tıp, Eczacılık, Tarım, Gıda, Ormancılık, Çevre ve Mühendislikte Bilişim Teknolojileri Kongresi” düzenlendi. 

15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Milli İrade Salonunda gerçekleşen açılış programına Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz başta olmak üzere çok sayıda kişi katıldı. 

Kongre kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği çerçevesinde lise öğrencilerinin projeleri de sergilendi. Yüz yüze ve çevrimiçi gerçekleşecek kongreye 7 farklı ülkeden 128 araştırmacı katıldı ve kongreye 164 bildiri ulaştı.

Tokat Haberkongre (2)

Demlenmiş çay atığı Zile'ye Türkiye birinciliği getirdi Demlenmiş çay atığı Zile'ye Türkiye birinciliği getirdi

Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, bilginin üretilmesinde, paylaşılmasında, topluma ulaştırılmasında Üniversitenin sorumluluğunun bilincinde olduklarını belirtirken kongrenin bilim dünyasına önemli katkılar sunacağını söyledi. 

Vali Numan Hatipoğlu ise  teknolojinin çok hızlı değiştiği bir yüzyılda bilgiye erişim açısından müthiş bir gelişim yaşandığını, gençlerin bu hızlı dönüşümde kendilerini geliştirmeleri gerektiğini söyledi. 

Tokat Haberkongre (3)

Açılış konuşmaları sonrasında kongre davetli konuşmacısı Ümit Ustaoğlu tarafından “Finansal Okuryazarlık ve Fintech” konusunda sunumunu gerçekleştirdi. Ayrıca, Jandarma Komutanlığı tarafından, “Bilişim Teknolojileri ve Siber Güvenlik” konusunda; Emniyet Müdürlüğü tarafından “Güvenli ve Bilinçli İnternet Kullanımı” konusunda sunumlar gerçekleştirildi.
Uluslararası Tıp, Eczacılık, Tarım, Gıda, Ormancılık, Çevre ve Mühendislikte Bilişim Teknolojileri Kongresi 8-10 Mayıs 2024 tarihleri arasında devam edecek.

Muhabir: Mihriban Koçaker