İstanbul, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) İstanbul İl Başkanlığı önünde, partililerin toplanmasıyla hareketli anlara sahne oldu. Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli'nin yeniden aday gösterilmesi talebiyle bir araya gelen partililer, "ithal başkan" istemediklerini dile getirdiler. Katılımcılar, Turan Hançerli'nin aday gösterilmemesi halinde 31 Mart yerel seçimlerinde oy kullanmayacaklarını ifade ettiler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yola Yeni İsimlerle Devam Edeceğiz Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yola Yeni İsimlerle Devam Edeceğiz

"Turan Başkan Olmadan Avcılar Kazanılmaz"

Turan Hançerli'nin, Avcılar'da 40 yıllık imar sorununu çözen bir lider olduğunu belirten Aslan Uzun, Hançerli'nin adaylığının zorunluluğunu vurguladı. Uzun, "Turan başkan olmadan Avcılar kazanılmaz" diyerek Hançerli'nin önemini anlattı.

CHP'nin Adalet ve Vicdan Sınavı

Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, CHP'nin Turan Hançerli hakkında olumlu bir karar vermemesi durumunda, ülkedeki 10,5 milyon engellinin saygısızlıkla karşı karşıya kalacağını söyledi. Boyraz, CHP'nin adalet ve vicdanını sorguladı.

Tokat'tan Tam Destek

Hançerli'nin kırmızı çizgileri olduğunu belirten bir partili, "Turan Hançerli engelli olmasına rağmen engel tanımayan bir lider. Tokatlıların, Çorumluların, Kastamonuluların gönlünde taht kurmuş bir belediye başkanı" dedi. Avcılar ve İstanbul genelinde Hançerli'nin tekrar aday gösterilmesinin öneminin altını çizdi. 

Editör: Haber Merkezi