Tokatlı MasterChef Ozan'ın lezzet yolculuğu Tokatlı MasterChef Ozan'ın lezzet yolculuğu

Tokat'ta yöresel mutfak deyince akla ilk gelen lezzet Tokat Kebabı. Bölgeye has Karayaka kuzularının etiyle mevsiminde patlıcan, domates, biber ve patatesle özel kebap ocağında hazırlanan Tokat Kebabı kirli lavaş pide ile servis ediliyor. 

Tokat'ın nefis lezzeti Tokat Kebabının içinde de bulunan ve özel ocakta büyük olarak pişirilen bir malzeme ise sarmısak. Pişmiş sarmısağın faydaları ise saymakla bitmiyor. 
Pişmiş sarımsak yerseniz bakın ne oluyor? 
Sarımsak yıllardır pek çok hastalığın tedavisinde kullanılıyor. Alternatif tıbbın vazgeçilmezi olan sarımsağın pişirilerek yenmesi de faydalı olmaktadır. Peki pişmiş sarımsak neye iyi gelir? Faydaları nelerdir? 
Faydaları Nelerdir?
Sarımsak antibiyotik görevi gören ve gribin öncüsü olan önemli besinlerden birisidir. Bunun dışında sarımsağı pişmiş olarak yemenin de pek çok faydası bulunmaktadır. Pişmiş sarımsak tüketmek Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kemikleri güçlendirir ve kemik erimesinin önüne geçer. Gribi önler.  Kalp hastalıklarından korur. Vücut içerisinde biriken ağır metallerin atılmasına yardımcı olur.  Yüksek besin içeriği ile halsizliği ortadan kaldırır. Hücreleri temizleyerek hücrelerin daha uzun ömürlü olmasına yardımcı olur.

Muhabir: Mihriban Koçaker