Aydem Yenilebilir Enerji, Türkiye'nin yenilenebilir kaynaklardan enerji sağlama konusundaki lider şirketi olarak, son üç yıl içerisinde müşterilerine yenilenebilir enerjinin gücünü simgeleyen 3 milyon I-REC sertifikası dağıttı. Bu sertifikalar, şirketlerin tükettikleri enerjinin çevre dostu kaynaklardan geldiğini resmi olarak belgelemelerine olanak tanırken, aynı zamanda emisyon azaltımı yönünden büyük bir adım atılmasını sağlıyor. Aydem Yenilebilir Enerji'nin bu adımı, şirketlerin sadece çevresel sorumluluklarını yerine getirmeleri açısından değil, aynı zamanda finansal kazanımlar, pazarlama avantajları ve itibar yönetimi gibi çeşitli alanlarda da önemli faydalar sunuyor. Yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen bu elektriğin belgelendirilmesine yönelik artan ilgi, Aydem Yenilebilir Enerji'nin çevre dostu enerji sağlama konusundaki öncü rolünü ve sektördeki etkinliğini pekiştiriyor.

1711521501 Foto 1 T O K A T H A B E R

“Ülkemizde hidroelektrik kaynaklı I-REC sertifikalarının yüzde 30’unu sağladık" 

Yenilenebilir kaynaklardan üretim tüm dünyada bir ihtiyaç olarak ön plana çıkarken şirketler de düşük veya sıfır karbon tüketimi yaparak rekabette fark yaratıyor. Şirketlerin bu yolculuklarında ürettikleri temiz enerjiyle yanlarında olduklarını belirten Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Serdar Marangoz, “Ülkemizde hidroelektrik santrallerinden kaynaklı oluşturulan I-REC sertifikalarının yaklaşık yüzde 30'unu şirket olarak sağlamanın gururunu yaşıyoruz. 2020-2023 yılları arasında ürettiğimiz temiz enerji ile 3 milyon I-REC sertifikası oluşturduk ve sektördeki lider konumumuzu güçlendirdik” dedi.

1711521495 Aydem Yenilenebilir Enerji Genel M D R Serdar Marangoz 1 T O K A T H A B E R

"Yeşil fonlara başvuruda avantaj sağlıyor”

Honda Motosiklet Günleri başlıyor Honda Motosiklet Günleri başlıyor

Her bir I-REC sertifikasının 1 megavatsaat (MWh) yenilenebilir enerji kaynağından üretilen elektriği temsil ettiğini hatırlatan Serdar Marangoz, şöyle devam etti: “Aydem Yenilenebilir Enerji olarak, sürdürülebilir bir ekosistem yaratmak için yeşil enerji üretimini ve kullanımını teşvik etmeye kendimizi adamış durumdayız. Bu amaç doğrultusunda, yenilenebilir kaynaklarından elde ettiğimiz enerjiyi I-REC sertifikalarına dönüştürerek, kamu kuruluşları, sanayi, tekstil, otomotiv ve bankacılık gibi geniş bir yelpazede üretim ve hizmet sağlayan firmalara sunuyoruz. I-REC sertifikası firmalara sadece emisyon azaltımı konusunda değil; aynı zamanda finansal, pazarlama ve itibar açısından da birçok önemli avantaj sağlıyor. Şirketler böylece bankaların yeşil fonlarına başvurarak ön şartı yeşil enerji olan kredilere daha kolay ulaşabiliyor. Ayrıca ihracatçılar, bu sertifikalar sayesinde ihraç edecekleri ürünlere uygulanan karbon salınım vergi muafiyetinden veya indiriminden yararlanabiliyor. I-REC sertifikaları ile kamu kuruluşlarını ve şirketleri temiz enerji kullanımına teşvik ederek ülkemiz sürdürülebilirliğine, ekonomisine katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz.”

Muhabir: Burhan Arar